Δευτέρα, 28/09/2020

Με επιτυχία αλλά χωρίς το ΕΚΑΒ η άσκηση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Πρέβεζας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης των Υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας η άσκηση ετοιμότητας με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ» στο χώρο των εγκαταστάσεων των ιαματικών λουτρών Πρέβεζας, που βρίσκεται επί της παραλιακής οδού Πρέβεζας- Παντοκράτορα, με τη συμμετοχή και άλλων Υπηρεσιών.
Το σενάριο της άσκησης προβλέπει την εκδήλωση ισχυρού σεισμού με συνέπεια την εκτεταμένη κατάρρευση των εγκαταστάσεων του κτιρίου καθώς και την εκδήλωση πυρκαγιάς στον ισόγειο χώρο των ιαματικών λουτρών, ενώ υπάρχουν και εγκλωβισμένα άτομα.


Αντικειμενικός σκοπός της συγκεκριμένης άσκησης είναι η δοκιμασία του υφιστάμενου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων, η πραγματοποίηση της οποίας θα συμβάλει στην αποσαφήνιση των ρόλων των συναρμόδιων εμπλεκόμενων φορέων και θα διευκολύνει την συνεργασία των Υπηρεσιών σε πιθανό πραγματικό συμβάν.

 Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την εκδήλωση ισχυρού σεισμού με συνέπεια την εκτεταμένη κατάρρευση των εγκαταστάσεων του κτιρίου καθώς και την εκδήλωση πυρκαγιάς στον ισόγειο χώρο των ιαματικών λουτρών, ενώ υπήρχαν δύο εγκλωβισμένα άτομα.

 Αντικειμενικός σκοπός της συγκεκριμένης άσκησης είναι η δοκιμασία του υφιστάμενου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων, η πραγματοποίηση της οποίας θα συμβάλει στην αποσαφήνιση των ρόλων των συναρμόδιων εμπλεκόμενων φορέων και θα διευκολύνει την συνεργασία των Υπηρεσιών σε πιθανό πραγματικό συμβάν. Ωστόσο μία από τις βασικές υπηρεσίες που ήταν προγραμματισμένο να συμμετέχουν στην άσκηση, το ΕΚΑΒ, δεν ήταν εκεί, όχι εξαιτίας κάποιας παράληψης, αλλά επειδή το ίδιο χρονικό διάστημα κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύο τροχαία με ελαφρύ ευτυχώς τραυματισμό στην πόλη μας.

 Επισημαίνουμε την απουσία του ΕΚΑΒ μόνο για και μόνο για να τονίσουμε την σημαντική μείωση του προσωπικού της συγκεκριμένης υπηρεσίας στην πόλη μας σε συνδυασμό και με την γενικότερη υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην Πρέβεζα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ