Καταγγελία στην αποκεντρωμένη διοίκηση, άναψε φωτιές στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για το Αποκριάτικο Χωριό (Λούνα Παρκ)

Δυστυχώς με αφορμή μία Πολιτιστική – Εμπορική κίνηση ενός πολιτιστικού Συλλόγου το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Πρέβεζας εκτίθεται ανεπανόρθωτα για ακόμα μία φορά.
Την ώρα που επιχειρηματίες της περιοχής μας πληρώνουν ενοίκιο για να στήσουν, είτε μια έκθεση είτε την εποχιακή τους εμπορική δραστηριότητα σε χώρους αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Πρέβεζας, εκείνο παραχώρησε έναντι πινακίου φακής με ομόφωνη απόφαση του ,χώρο στη χερσαία ζώνη του Λιμένα Πρέβεζας σε έναν Πολιτιστικό Σύλλογο που με την πρόφαση πως θα πραγματοποιήσει Αποκριάτικες Εκδηλώσεις αντί για Αποκριάτικο Χωριό έστησε ένα μίνι Λούνα Πάρκ στο οποίο οι επισκέπτες πλήρωναν αντίτιμο για να χρησιμοποιήσουν τα παιχνίδια.
Η μόνη εντός εισαγωγικών εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο καθ όλη την διάρκεια που αυτός στήθηκε δίπλα από τα δικαστήρια ήταν την Καθαρά Δευτέρα όπου απλά πέρασαν και από εκεί τα Χάλκινα της Κοζάνης.
Για όλες αυτές τις δέκα ημέρες που το “αποκριάτικο χωριό” ήταν στο σημείο πλήρωσε μόνο το αντίτιμο των 100€ ούτε 10 ευρώ την ημέρα δηλαδή και το ρεύμα, την στιγμή μάλιστα που το μέλος του Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Τάκης Παππάς κατά την διάρκεια της συνεδρίασης πρότεινε ο χώρος να παραχωρηθεί εντελώς δωρεάν.
Το θέμα έφτασε υπό την μορφή καταγγελίας στην αποκεντρωμένη διοίκηση, αφού είναι οφθαλμοφανές ότι επρόκειτο για αθέμιτο ανταγωνισμό και για το λόγο αυτό συστάθηκε 2 φορές έκτακτο συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για το θέμα.
Είναι ξεκάθαρο πως η άδεια δόθηκε για την τέλεση πολιτιστικών εκδηλώσεων και όχι για την εγκατάσταση Λούνα Πάρκ όπως και συνέβη.
Το θέμα έχει φθάσει στην Νομική Υπηρεσία του Δημοτικού λιμενικού Ταμείου η οποία το μελετά.
Δεν γνωρίζουμε αν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα αποφασίσει να ρίξει κάποια καμπάνα-πρόστιμο όπως είναι και το σωστό, στον Πολιτιστικό Σύλλογο για το συγκεκριμένο γεγονός ή λόγω της κακοκαιρίας που δεν επέτρεψε στο Λούνα Πάρκ να δουλέψει, όπως θα δούλευε αν ήταν καλός ο καιρός, το αφήσει να περάσει στα ψιλά …Το σίγουρο είναι ότι μετά την έκταση που πήρε το θέμα τα μέλη του Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Πρέβεζας θα το σκεφτούν πολύ να ξαναδώσούν τσάμπα αυτό τον χώρο για μια εμπορο-πολιτιστικο-καρναβαλική εκδήλωση!
Η άποψη μας για το θέμα είναι πως ακόμα και με αυτή την μορφή κάποια πράγματα που δίνουν χρώμα είναι καλό να στήνονται, αρκεί να τηρείται η νομιμότητα και να επικρατεί το αίσθημα του δικαίου στους πολίτες της περιοχής μας κάτι που σε αυτή την περίπτωση είναι οφθαλμοφανές πως δεν υπήρξε!


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

Uncategorized

Συναυλία από τμήματα Μουσικής του Δήμου Πάργας

28/06/2023, 5:59 μμ

Uncategorized

Υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας ο Αντώνης Μπέζας

11/06/2023, 11:11 μμ

Uncategorized

Online Dating Safety and How to Recognize Red Flags

14/02/2023, 11:02 μμ

Uncategorized

«Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου στην Πρέβεζα

21/06/2022, 12:02 μμ

Uncategorized

Η Πάργα απο ψηλά (Αφήγηση)

11/06/2022, 2:56 μμ

Uncategorized

“Πρωταθλητές” στην ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Ζηρού

03/06/2022, 10:37 πμ

Uncategorized

ΑντιΝΑΤΟϊκή διαδήλωση σε Πρέβεζα και Άκτιο – Έκαψαν σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ – Έγραψαν συνθήματα έξω από τη ΝΑΤΟική βάση στο Άκτιο

18/04/2022, 9:33 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites