Χωρίς αναισθησιολόγο το Νοσοκομείο Πρέβεζας το τριήμερο 19-21 Φεβρουαρίου!

Η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Πρέβεζας συνεχίζεται και από την παρούσα συγκυβέρνηση με αμείωτο ρυθμό όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων.
Πρόβα λειτουργικής συγχώνευσης τομέων και κλινικών των νοσοκομείων Πρέβεζας -Λευκάδας .
Σε κίνδυνο ολικής λειτουργικής κατάρρευσης το ΓΝ Πρέβεζας λόγω ανεπαρκούς στελέχωσης σε αναισθησιολόγους και χειρουργούς.
Χωρίς αναισθησιολόγο γιατρό το τριήμερο 19-21 Φεβρουαρίου! Αδυναμία επίλυσης δηλώνει η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας!!!!!!!
Στον αέρα οι κυβερνητικές υποσχέσεις για ενίσχυση του ΓΝ Πρέβεζας με χειρουργούς!
Γενικός ξεσηκωμός για να μην διαλυθεί το νοσοκομείο.
Με μια πρόταση –βόμβα μεγατόνων η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας εμμέσως αποκαλύπτει ότι δεν πρόκειται να ενισχυθούν με προσωπικό τα νοσοκομεία της περιοχής μας και ουσιαστικά προαναγγέλλει την λειτουργική συγχώνευση αρχικά τομέων και κλινικών των ΓΝ Πρέβεζας και ΓΝ Λευκάδας ανοίγοντας το δρόμο για τη συγχώνευση των δυο νοσοκομείων, όπως άλλωστε με τη γενικότερη έννοια προβλέπουν οι μνημονιακές δεσμεύσεις των κυβερνήσεων και της παρούσας περιλαμβανομένης .
Σε σχετικό έγγραφό της και με το επιχείρημα της «ορθολογικότερης διαχείρισης του διαθέσιμου δυναμικού» (!!!!!) η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας προτείνει από την 1η Μαρτίου την εκ περιτροπής εφημερία του χειρουργικού τομέα των δυο νοσοκομείων, σε σταθερές μέρες εβδομαδιαίως (τις μονές ημερομηνίες κάθε μήνα να εφημερεύει ο χειρουργικός τομέας του ΓΝ Πρέβεζας και τις ζυγές ο χειρουργικός τομέας του ΓΝ Λευκάδας). Πράγμα που σημαίνει ότι όταν χρειάζονται χειρουργό οι πολίτες της περιοχής μας, από το απόγευμα και μετά μέχρι το επόμενο πρωί , τις μεν μονές μέρες του μήνα θα απευθύνονται στο ΓΝ Πρέβεζας και τις ζυγές…. στο ΓΝ Λευκάδας!!!!!
Πέρα από το προκλητικά ανέφικτο και ανεφάρμοστο της πρότασης, καθώς προκύπτουν πολλά ερωτήματα που αδυνατεί η πρόταση αυτή να απαντήσει όπως..
• τι θα γίνεται με τους νοσηλευόμενους ασθενείς πχ του χειρουργικού τομέα του ΓΝ Πρέβεζας τις μέρες του μήνα που δεν θα εφημερεύει ο χειρουργικός τομέας του Γ Ν Πρέβεζας και άρα δεν θα υπάρχει εφημερεύων χειρουργός στο νοσοκομείο ; Θα αφήνονται στην τύχη τους;;;!!! Θα πηγαινοέρχονται Πρέβεζα- Λευκάδα; ;;;!!!(Τις μονές μέρες στην Πρέβεζα , τις ζυγές στη Λευκάδα;;;!!!) ..
η πρόταση αυτή ουσιαστικά εκφράζει τα σχέδια της κυβέρνησης και των επιτελών της για διάλυση- κατάργηση των δυο νοσοκομείων και συγχώνευση τους σε ένα, και με δεδομένο το ότι ανεγείρεται νέο κτιριακό νοσοκομειακό συγκρότημα στην Λευκάδα ..
ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ-ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ !
Μάλιστα με περίτεχνο τρόπο η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας ζητά να αποφασίσουν σχετικά γι αυτά , τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο νοσοκομείων !!!!!!!!!!!!!!!!
Δηλαδή να πάρουν αυτά την ευθύνη και «να βάλουν τα χεράκια τους να βγάλουν τα ματάκια τους».
Ταυτόχρονα με κίνδυνο ΟΛΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ απειλείται το νοσοκομείο της Πρέβεζας, τούτες τις ημέρες καθώς δεν επαρκούν πλέον οι υπάρχοντες αναισθησιολόγοι για να καλύψουν εφημεριακά το νοσοκομείο. Ακόμα και με βάση το μνημονιακό οργανόγραμμα του 2012 προβλέπονται τρεις οργανικές θέσεις ειδικευμένων αναισθησιολόγων στο ΓΝ Πρέβεζας και από αυτές είναι καλυμμένη μόνο η μια(!!!) , ενώ υπηρετεί και ένας επικουρικός αναισθησιολόγος που όμως η σύμβασή του λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2016. .
Η κατάσταση αυτή δεν οφείλεται σε ατύχημα ούτε στο κακό το ριζικό μας αλλά είναι αποτέλεσμα ενός σχεδίου που έχει εκπονηθεί από χρόνια στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ως σκοπό την αριθμητική και ποιοτική συρρίκνωση των δημόσιων δομών και υπηρεσιών υγείας και την παράδοση του χώρου στα μεγάλα ιδιωτικά κερδοσκοπικά κεφάλαια. Τη μετακύλιση των δαπανών υγείας απ ευθείας στις τσέπες των πολιτών.Το σχέδιο αυτό στη χώρα μας΄, την παρούσα περίοδο, περνάει μέσα από την υπογραφή και εφαρμογή των μνημονίων από τις διαδοχικές κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις .
Καλούμε τους κατοίκους της πόλης και της περιοχής μας σε συναγερμό και σε κινητοποιήσεις για να κρατήσουμε ζωντανό το Νοσοκομείο της πόλης μας αλλά και το δικαίωμα σε επαρκείς, υψηλού επιπέδου δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites