Κυριακή, 08/12/2019

Τον Κινέζο για το Νοσοκομείο της Πρέβεζας κάνει ο Κώστας Μπάρκας – Εξέδωσε δελτίο τύπου για το παράλληλο πρόγραμμα

Δελτίο τύπου για την ψήφιση του Παράλληλου Προγράμματος εξέδωσε ο Κυβερνητικός Βουλευτής Πρέβεζας κ. Κώστας Μπάρκας. Το δελτίο τύπου έφτασε την ώρα που το Νοσοκομείο της Πρέβεζας καταρρέει. Απορία λοιπόν δημιουργεί το γεγονός, τι νόημα έχει το παράλληλο πρόγραμμα σε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο καταρρέει κάθε μέρα και περισσότερο.
Είναι βέβαια θετικό βήμα το Παράλληλο Πρόγραμμα κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο, όμως όσο επικρατεί αυτή η κατάσταση στην Δημόσια Υγεία, δυστυχώς είναι άλλη μια τρύπα στο νερό.
Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου

Υπερψηφίσθηκε το Παράλληλο Πρόγραμμα  για την Υγεία- Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για 2,5 εκατ. ανασφάλιστους.

Tο νομοσχέδιο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Υγείας-γνωστό και ως Παράλληλο πρόγραμμα για την Υγεία- υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, το βράδυ του Σαββάτου, 20 Φεβρουαρίου.  Πρόκειται για μια πραγματική ριζοσπαστική τομή, η οποία βάζει τα θεμέλια για μια ουμανιστική μεταρρύθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, καθώς θα ανακουφίσει ευάλωτες και αδύναμες κοινωνικές ομάδες
 Ειδικότερα, με το  ψηφισθέν νομοσχέδιο καθιερώνεται η πλήρης, δωρεάν νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων συμπολιτών μας  (εκτιμώνται στους 2,5 εκατ.) και αναδιοργανώνεται το   ΕΣΥ –  διευκολύνονται  οι προσλήψεις και δίνονται κίνητρα για στελέχωση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας στις άγονες περιοχές, συγκροτούνται Συμβούλια Κρίσεων ανά ειδικότητα σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια για διευκόλυνση κρίσεων και ανασυγκροτούνται υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια γιατρών του ΕΣΥ για διεκπεραίωση υποθέσεων χρηματισμού και διαφθοράς.
Η ανθρωπιστική αυτή πρωτοβουλία της Κυβέρνησης  υλοποιεί  τη συνταγματική υποχρέωση του κράτους να προασπίζει ισότιμα την υγεία των πολιτών του. Παράλληλα, λαμβάνει υπόψη  και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας μας, οι οποίες απορρέουν από τον Χάρτη Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Στα «ερείπια» που άφησε ο νεοφιλελεύθερος Λεβιάθαν τα τελευταία χρόνια, απαντάμε δυναμικά με νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη φτωχών  και  ανέργων. Με αμείωτη ένταση θα συνεχίσουμε  να αγωνιζόμαστε και στο μέλλον, ανοικοδομώντας το κοινωνικό κράτος πρόνοιας και βελτιώνοντας τη καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ