Ταξίδεψε 370 χιλιόμετρα για να υιοθετήσει τον τρίποδο Μπένυ από την Πρέβεζα

Στο νέο του σπίτι βρίσκεται από την Πέμπτη ο τρίποδος Μπένυ, ο σκυλάκος που για ένα ολόκληρο μήνα περιφερόταν στους δρόμους της Πρέβεζας με ανοιχτό τραύμα στο πίσω αριστερό του πόδι, το οποίο είχε μολυνθεί προκαλώντας του ανεπανόρθωτη ζημιά στις αρθρώσεις και το οστό του.
 Όταν τον βρήκε η Δώρα Τσάτση, μέλος του συλλόγου «Παρέμβαση για τα Ζώα Πρέβεζας», ήταν ήδη πολύ αργά και χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί το ποδαράκι του για να καταφέρει να επιβιώσει. Μετά από πολύ φροντίδα και αγάπη ο Μπένυ συνήλθε και γεμάτος ζωή και όρεξη για βόλτες ισορρόπησε χωρίς μεγάλη δυσκολία στα τρία του πόδια.
Στην έκκληση της Δώρας Τσάτση για φιλοξενία ή υιοθεσία του Μπένυ ανταποκρίθηκε η Παρασκευή Οικονόμου, μια γυναίκα με ιδιαίτερες ευαισθησίες που δε διστάζει να κάνει μεγάλα ταξίδια αυθημερόν για να υιοθετήσει ένα άστεγο ταλαιπωρημένο πλάσμα.
Και για του λόγου το αληθές στις 21 Δεκεμβρίου του 2015 η Παρασκευή Οικονόμου ταξίδεψε οδικώς από τον Πειραιά στη Σκύδρα Πέλλας, διανύοντας μια απόσταση 500 χιλιομέτρων, μόνο και μόνο για να υιοθετήσει τον Κρόνο, ένα γέρικο ποιμενικό σκύλο, που ζούσε ολομόναχος έξω από μια άδεια στάνη αφού εκεί τον είχε εγκαταλείψει  ο ασυνείδητος κτηνοτρόφος πρώην «ιδιοκτήτης» του.


Για τον Μπένυ αυτό ήταν το σημαντικότερο ταξίδι στη ζωή του 
Το ίδιο ακριβώς έπραξε και για τον Μπένυ. Ταξίδεψε σχεδόν 370 χιλιόμετρα προκειμένου να υιοθετήσει τον τρίποδο Μπένυ  και να τον κάνει ισότιμο μέλος στην οικογένεια της.
Η Παρασκευή Οικονόμου μιλώντας στις “Ιστορίες Αδέσποτων” ανάφερε: «Αν αναρωτιέστε γιατί έκανα τόσα χιλιόμετρα να υιοθετήσω τον Μπένυ ένα θα σας πω. Είναι πολύ απλό. Δίνω την αγάπη μου σ’ αυτόν που την έχει περισσότερο ανάγκη και όχι γιατί είναι δύσκολη περίπτωση. Απλά ο κόσμος διστάζει να υιοθετήσει ένα τριποδάκι θεωρώντας ότι έχει δυσκολίες στη συμβίωση. Εγώ έχω και τον Οδυσσέα. Τριποδάκος κι αυτός. Τίποτα παραπάνω δε θέλουν. Μόνο αγάπη.


Η Ήρα, η Φίνα και ο Πέπε καλωσορίζουν τον Μπένυ στο νέο του σπίτι
Όταν είδα τον Μπένυ στην έκκληση που έκανε η Δώρα Τσάτση για φιλοξενία ή υιοθεσία, τον ερωτεύτηκα! Μίλησα μαζί της. Όπως μου είπε χρειάστηκε να κάνουν συμβούλιο για να αποφασίσουν αν θα μου τον έδιναν καθώς ήμουν μακριά και δεν με γνώριζαν. Είχαμε πει να πάω Παρασκευή να τον πάρω αλλά δεν άντεξα να περιμένω και πήγα Τετάρτη. Τον έφερε η Δώρα το βράδυ στο ξενοδοχείο και αυτό ήταν. Ένα ταξίδι αστραπή και ο Μπένυ τώρα είναι στο σπίτι του!».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites