Σε επιφυλακή η Αστυνομία της Πρέβεζας για μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από την περιοχή μας

Πρόσφυγες και μετανάστες στην προσπάθεια τους να βρουν εναλλακτική διαδρομή για μεταφορά τους στην Κεντρική Ευρώπη, λόγω των αγροτικών μπλόκων περνούν με λεωφορεία και από την περιοχή μας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του mypreveza.gr η αστυνομία έχει στήσει δύο μπλόκα σε κομβικά σημεία, ένα από τα οποία είναι και το Άκτιο, για την αποτροπή πιθανής εισόδου τους στην Κεντρική Ευρώπη.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας κ. Ευάγγελο Μυλωνά για να διασταυρώσουμε τις πληροφορίες, ο ίδιος μας τις επιβεβαίωσε.
Σε μία σύντομη συνομιλία που είχαμε μαζί του μας μίλησε για την φημολογία που θέλει τον Νομό Πρέβεζας να είναι μία από τις περιοχές που θα στηθεί κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, αλλά το τεράστιο βάρος που σηκώνει η Ελληνική Αστυνομία στο φλέγον θέμα του προσφυγικού.

“Ήδη διψήφιος αριθμός αστυνομικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ενισχύει τις ακριτικές περιοχές και οι εναπομείναντες δυνάμεις δεν επαρκούν για να εξυπηρετήσουν ούτε την τοπική κοινωνία και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε πιθανή δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο Νομό μας” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μυλωνάς, ενώ θέτει προ των ευθυνών τους, τους τοπικούς άρχοντες και κρούει των κώδωνα του κινδύνου, ούτως ώστε να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί, λέγοντας, ” Η δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου στην περιοχή μας απαιτεί συνεργασία όλων των φορέων, οργάνωση και προετοιμασία της κοινωνίας, ούτως ώστε να δεχθεί ένα τέτοιο γεγονός, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα ρατσιστικών συμπεριφορών και από την άλλη να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του με κανόνες υγιεινής και ασφάλειας τόσο για τους πολύπαθους πρόσφυγες, όσο και για τους κατοίκους της περιοχής μας” κλείνοντας ο κ. Μυλωνάς είπε χαρακτηριστικά ” Το φιλότιμο των Πρεβεζάνων Αστυνομικών δεν φτάνει για να εξυπηρετήσει μία τέτοια εξέλιξη”.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites