Τρίτη, 10/12/2019

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στην Άρτα

Απο νωρίς το πρωϊ δυνάμεις του Εργατικού Κέντρο Άρτας και του σωματείου εμπορουπαλλήλων με πανό που αναγράφει «Εργάτες-Αγρότες-ΕΒΕ-Φοιτήτες με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές» απέκλεισαν την είσοδο της αλυσίδας καταστημάτων «ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ¨ στο κέντρο της πόλης και με ανακοινώσεις καλούσαν στη σημερινή απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Άρτας που αποτελεί στήριγμα του ΠΑΜΕ, στις 10.30 το πρωί. Ταυτόχρονα οι αγρότες συνεχίζοντας για 11η μέρα το μπλόκο στη Γέφυρα της Άρτας, προχώρησαν σε ολοήμερο αποκλεισμό των δρόμων.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εργατών,αγροτών,ΕΒΕ,μαθητών, φοιτητών,  και λαϊκών στρωμάτων στην απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Άρτας και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ παρά τον άστατο καιρό και κόντρα στην βροχή .
Στην απεργιακή συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος του ΕΚΑ Γιάννης Γάλλιος που ανέφερε ότι:
“Σήμερα με τη μαζική συμμετοχή μας στέλνουμε αποφασιστική και καθαρή απάντηση του εργαζόμενου λαού: Ο νόμος Κατρούγκαλου να μη φτάσει καν στη Βουλή. Να αποσυρθεί. Δεν διορθώνεται, δεν παίρνει τροποποιήσεις και τροπολογίες, δεν φτιασιδώνεται, δεν αλλάζει. Μόνο ανατρέπεται! Οσοι μιλούν για τροποποιήσεις και αλλαγές έχουν λερωμένη τη φωλιά τους! Είναι οι ίδιοι που έχουν στηρίξει την ουσία των μέτρων. Είναι οι δυνάμεις εκείνες που έχουν συνδιαμορφώσει και στηρίξει διαχρονικά την αιματηρή επίθεση που σήμερα αντιμετωπίζουμε. Είναι τα κόμματα που μαζί με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ψήφισαν όλοι μαζί το 3ο και φαρμακερό μνημόνιο και τώρα κάνουν πως διαφωνούν. Αρκετά με την κοροϊδία και τις απάτες τους! Με μια φωνή απαιτούμε: Να πληρώσει η πλουτοκρατία, η μεγαλοεργοδοσία. Αυτοί που κατάκλεψαν τα Ταμεία, αυτοί που ευθύνονται για την κρίση, την ανεργία, τα άθλια μεροκάματα, την ανασφάλιστη δουλειά, τη φτώχεια. Να πληρώσουν αυτοί που η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχουν «υπεύθυνη» στάση, δηλαδή οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλέμποροι. Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη τους. Απαιτούμε Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δεν θα μας γυρίσουν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα!”
Στην συγκέντρωση χαιρέτησαν ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Άρτας Καραγιάννης Γρηγόρης, απο το σύλλογο γυναικών Άρτας παράρτημα ΟΓΕ Μαρία Κικιώνη.
Μετά ακολούθησε μεγάλη σε όγκο πορεία συγκροτημένη σε μπλόκ απεργών απο τον κλάδο κατασκευών, εργοστάσιο ΒΙΚΗ, Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας, άλλων εργασιακών χώρων, μαθητών, συνταξιούχων και άλλων λαϊκών στρωμάτων που κατέληξε στο Μπλόκο των Αγροτών που έχει συγκροτηθεί στη Γέφυρα της Άρτας εδώ και 11 μέρες.

Στην συγκέντρωση μίλησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.Αρτας Βαγγέλης Μπέτσας και διαβάστηκε ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης απο το Παναγιώτη Κυρτσά γραμματέα του ΕΚΑ.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ