Τρίτη, 02/06/2020

«Μαζεύω καπάκια – Μοιράζω χαμόγελα» και στην Πρέβεζα!

Από το 2013, σχολεία και ΚΑΠΗ, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, γειτονιές και σωματεία, ακόμη και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα επιδίδονται με μανία στη συγκέντρωση καπακιών σε ένα πρωτοφανές ανθρωπιστικό κίνημα που σαρώνει τη χώρα από άκρη σε άκρη με πρωτοβουλία των πολιτών, που οργανώθηκαν σιωπηλά για να δώσουν ηχηρή συμπαράσταση στους συμπολίτες με κινητικά προβλήματα. Κι αυτό γιατί ένας τόνος πλαστικά καπάκια ισοδυναμεί με ένα αναπηρικό αμαξίδιο!
Το κίνημα των καπακιών άρχισε από τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Κέρκυρας Κερκυραίων Πρωτοβουλία. 
Τα εμπόδια
Παρά το αγαθόν της προθέσεως, τα μέλη της ομάδας σύντομα ανακάλυψαν πως κάποιες εταιρίες ανακύκλωσης δεν συμμερίζονταν τις κοινωνικές τους ευαισθησίες και δεν είχαν καμία απολύτως διάθεση να συμβάλουν στην προσπάθειά τους! Ορισμένες μάλιστα από αυτές ήθελαν να πάρουν έναν τόνο πλαστικά καπάκια αντί πινακίου φακής, ενώ κάποιες άλλες δεν επιθυμούσαν να συμμετέχουν στη δράση…
Το κίνημα των καπακιών έγινε γρήγορα γνωστό μέσα από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το facebook, και δεκάδες δέματα με πλαστικά καπάκια άρχισαν να καταφθάνουν στα γραφεία της Ομάδας από όλη την Ελλάδα!Τις 2 Φεβρουαρίου η δράση της Πρέβεζας έστειλε και αυτή τα δικά της Καπάκια τα οποία συγκεντρώθηκαν στο Φαρμακείο της Ισμήνης Μπενετάτου στον Μύτικα και ήταν κάτι που γέμισε με χαρά τους κατοίκους της περιοχής. 

Η δράση με τίτλο «Μαζεύω καπάκια – Μοιράζω χαμόγελα», έχει ως στόχο και απώτερο σκοπό να συγκεντρωθούν καπάκια, τα οποία αποστέλλονται προς ανακύκλωση και με τα χρήματα που εξοικονομούνται, στηρίζονται άνθρωποι που έχουν ανάγκη. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ