Κυριακή, 08/12/2019

Με την όπερα του Giacomo Puccini «Μανόν Λεσκώ» θα συνεχιστούν οι απευθείας μεταδόσεις από την Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης.

Με την όπερα του Giacomo Puccini «Μανόν Λεσκώ» θα συνεχιστούν το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας οι απευθείας μεταδόσεις από την Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης.

Η Μανόν Λεσκώ ένα από τα έργα που ανέδειξαν τον Πουτσίνι στον χώρο του μελοδράματος προετοιμάζοντας ταυτόχρονα το έδαφος για τα άλλα σπουδαία έργα που θα ακολουθούσαν. Η Μανόν Λεσκώ είναι μία ερωτική ιστορία γεμάτη πάθος, η πρώτη όπερα στην οποία διαφαίνεται ξεκάθαρα η ξεχωριστή μουσική γλώσσα του Πουτσίνι. Βασισμένη στο άλλοτε δημοφιλέστατο ηθικοπλαστικό μυθιστόρημα του αβά Πρεβό, η ιστορία του ιππότη Ντε Γκριέ και της Μανόν Λεσκώ έχει μελοποιηθεί από αρκετούς συνθέτες. Η όπερα του Πουτσίνι ξεχωρίζει για την ένταση με την οποία εκφράζει τα συναισθήματα αλλά και τον ορχηστρικό πλούτο της μουσικής.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Sir Richard Eyre στο ρόλο της Μανόν Λεσκώ η Kristine Opolais, τον Λεσκώ ερμηνεύσει ο Massimo Cavalletti και στο ρόλο του Ντε Γκριέ ο Roberto Alagna. 

Η πρεμιέρα της Μανόν Λεσκώπου την 1η Φεβρουαρίου 1893 στο Θέατρο Ρέτζιο του Τορίνο ήταν ένας θρίαμβος για τον Πουτσίνι. Όπως σημείωσε ο ίδιος αργότερα, «Η Μανόν είναι η μοναδική από τις όπερές μου που ποτέ δεν με λύπησε… Μια κόρη υπόδειγμα!».

Οι ζωντανές προβολές από τη ΜΕΤ διοργανώνονται από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» και τον Δήμο Πρέβεζας για έβδομη συνεχή χρονιά και πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (πρώην Όαση), όπου υψηλής ποιότητας μηχανήματα «ταξιδεύουν» το κοινό στην Όπερα της Νέας Υόρκης, ενώ οι παραστάσεις, συνοδεύονται από υπότιτλους στα ελληνικά με τη μεταφραστική επιμέλεια της Δώρας Ζαμπέλη.

Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ
(και 4 ευρώ για μαθητές και φοιτητές).

Περισσότερες πληροφορίες
από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας
(στο τηλέφωνο 2682025320
και στο odioprev@otenet.gr )

Διάρκεια περίπου τρεισήμιση ώρες με δύο διαλείμματα.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ