Έρχονται τα πετρέλαια στην Πρέβεζα-Τις επόμενες ημέρες ανακοινώνονται οι αποφάσεις


Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για την κατακύρωση του διαγωνισμού για την έρευνα και εκμετάλλευση σε τρεις χερσαίες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας (‘Αρτα-Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και ΒΔ Πελοπόννησος), ενώ θα ακολουθήσει η εξέταση των προσφορών που έχουν κατατεθεί για τις αντίστοιχες έρευνες στις 20 θαλάσσιες περιοχές στη Δυτική Ελλάδα (Ιόνιο) και νοτίως της Κρήτης.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο που διοργανώνουν στην Αθήνα οι International New York Times.
Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε εκτενώς στα σχέδια για την ενίσχυση των ενεργειακών διασυνδέσεων στους τομείς του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας εφοδιασμού και την πολλαπλότητα των πηγών και οδών εφοδιασμού με φυσικό αέριο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην επιτάχυνση του αγωγού ΤΑΡ, στον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου καθώς και στις ενεργειακές διασυνδέσεις με το Ισραήλ και την Κύπρο.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Δήλωσε, επίσης, ότι το υπουργείο υποστηρίζει και ενθαρρύνει τους σχεδιασμούς της ΔΕΠΑ για την προμήθεια φυσικού αερίου σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν δίκτυα, με τη μεταφορά του δια θαλάσσης ή οδικώς σε υγροποιημένη ή συμπιεσμένη μορφή. Η υλοποίηση του σχεδίου αναμένεται να ξεκινήσει από την Δυτική Ελλάδα και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ενώ επιπλέον θα ληφθούν για την προώθηση της χρήσης αερίου από τα οχήματα, με σταθμούς τροφοδοσίας κατά μήκος της ΠΑΘΕ.
Ανήγγειλε επίσης ότι σχεδιάζεται η επανεκκίνηση του προγράμματος Εξοικονομώ κατ’ Οίκον και απέδωσε τις καθυστερήσεις στην έλλειψη προετοιμασίας τα προηγούμενα χρόνια. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κωστής Χατζηδάκης κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην απελευθέρωση των ενεργειακών αγορών που θα οδηγήσει σε μείωση του ενεργειακού κόστους, προσέλκυση επενδύσεων, θέσεις εργασίας, διάχυση προηγμένων τεχνολογιών, καθώς και την παροχή περισσότερων επιλογών και πιο ποιοτικών υπηρεσιών για τους καταναλωτές. ‘Ασκησε κριτική στη συμφωνία για τον ΑΔΜΗΕ ενώ έκανε λόγο για ολιγωρία στην εξερεύνηση του δυνητικού πετρελαϊκού πλούτου της χώρας.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης ζήτησε να σταματήσουν οι ιδεοληπτικές εμμονές στο χώρο της ενέργειας, κάλεσε την κυβέρνηση να διεκδικήσει στην ΕΕ το γεωπολιτικό ρόλο της χώρας ως παραγωγού ενεργειακών πρώτων υλών αλλά και ως χώρας διαμετακόμισης, κάνοντας λόγο για δόγμα συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου στον ενεργειακό τομέα.

Ο βουλευτής του κόμματος “Το Ποτάμι” Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που ανακύπτουν για τη χώρα από την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και την περιφερειακή συνεργασία ενώ ο πρώην υφυπουργός ΠΕΚΑ Μάκης Παπαγεωργίου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έκανε βήματα προς τα πίσω, ωστόσο υπάρχει η ευκαιρία να αναδειχθεί η ενέργεια σε όχημα ανάπτυξης της οικονομίας με την απελευθέρωση της αγοράς.
Πηγή: Ημερισία


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει για τους 58 επιπλέον κλάδους που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS»

12/03/2018, 12:02 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιπλέον 850 αεροπλάνα θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ακτίου το 2018

06/02/2018, 11:58 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites