Σάββατο, 25/01/2020

Έπεσε ελικόπτερο στο Αιγαίο-Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια-Σε εξέλιξη η επιχείρηση εντοπισμού του πληρώματος

 

Βατραχάνθρωποι, αλεξιπτωτιστές και ειδικοί διασώστες της αεροπορίας προσπαθούν να φτάσουν στα συντρίμμια
– Προκαλούν οι Τούρκοι! Την ώρα της διάσωσης με ΝΟΤΑΜ αμφισβητούσαν τις έρευνες από τις ελληνικές αρχές
– Εχουν ενημερωθεί οι οικογένειες – Είναι νωρίς να πούμε συλληπητήρια, είπε αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας
– Ποιοί είναι οι τρείς χειριστές του ελικοπτέρου – Δείτε τις δηλώσεις που έγιναν στο υπουργείο Άμυνας

Το ελικόπτερο ΑΒ-212 με τον αριθμό 28 του Πολεμικού Ναυτικού πετούσε σε ύψος 400 ποδών, είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς και εκτελούσε άσκησηεντοπισμού στόχων επιφανείας. Το ίχνος του χάθηκε στη νήσο Κίναρος και αμέσως σήμανε συναγερμός.
Αμέσως η φρεγάτα απ’ όπου είχε απονηωθεί το ελικόπτερο όσο και τα άλλα σκάφη του πολεμικού ναυτικού απ’ τα οποία απονηώθηκαν άλλα ελικόπτερα αλλά και ένα αεροσκάφος C130 ξεκίνησαν έρευνες.
Στις 04:40 ένα ελικόπτερο εντόπισε θερμικό ίχνος σε βραχώδη περιοχή στη νήσο Κίναρο. Άμεσα βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού, καταδρομείς και διασώστες της Πολεμικής Αεροπορίας κλήθηκαν για να πάνε στην περιοχή και να εντοπίσουν τους τρεις χειριστές.
Στις 07:01 υπήρξε και οπτικός εντοπισμός του σημείου της πτώσεις. Ωστόσο η περιοχή είναι απόκρημνη και δεν είναι ακόμη δυνατός ο εντοπισμός των χειριστών.
Έξι ορειβάτες της ΕΜΑΚ έφτασαν με Super Puma στο νησί και μετέχουν στις έρευνες μαζί με άνδρες των ΟΥΚ αλλά και άνδρες των καταδρομών.

Στη νήσο Κίναρο εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Πολεμικού ΝαυτικούΣτη νήσο Κίναρο εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού

Το ελικόπτερο κατέπεσε σε περιοχή εξαιρετικά δύσβατη και ακόμη τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν. Οι οικογένειες των χειριστών έχουν ενημερωθεί για το συμβάν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, λόγω του γεγονότος ότι δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη οι χειριστές, είπε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι σε θέση να δώσει καν συλλυπητήρια στις οικογένειές τους.
Στο ελικόπτερο επέβαιναν οι ανθυποπλοίαρχοι Τουλίτσης Αναστάσιος (κυβερνήτης) Πανανάς Κωνσταντίνος(συγκυβερνήτης), ενώ μηχανικός του ελικοπτέρου ήταν ο ανθυπασπιστής Ευαγγέλου Ελευθέριος.

Την ώρα που ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης οι ελληνικές αρχές εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ με την οποία η Ελλάδα ενημέρωνε για τις περιοχές που θα γινόταν η έρευνα. Ταυτόχρονα η Τουρκία με προκλητικό τρόπο, αμφισβήτησε με δική της ΝΟΤΑΜ την επιχείρηση της Ελλάδας για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου του Πολεμικού μας Ναυτικού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ