Ξεσηκωμός και πάλι για το Νοσοκομείο-Τετράωρη στάση εργασίας την Παρασκευή

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Πρέβεζα 17 Ιανουαρίου 2016
Το ΔΣ του Συλλόγου στην συνεδρίασή του στις 17/01/2016 και με βάση τις κατευθύνσεις της γενικής συνέλευσης αποφάσισε τα παρακάτω :
1) Για το προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό
Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο «λαιμητόμο», που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα είχε απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, σφαγιάζει κύριες και επικουρικές συντάξεις για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, διαλύει και μειώνει το ΕΚΑΣ, τις αναπηρικές συντάξεις, τα προνοιακά επιδόματα, νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους, αφού όχι μόνο αφήνει αναλλοίωτο τον πυρήνα τους άλλα τον αντιδραστικοποιεί ακόμα περισσότερο
Το σχέδιο της κυβέρνησης θα οδηγήσει τους νέους-κυρίως- εργαζόμενους στη μαύρη και αδήλωτη εργασία και θα ανοίξει διάπλατα το δρόμο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς στις σημερινές συνθήκες της μακρόχρονης ανεργίας και της ελαστικής εργασίας κανείς δεν θα προσδοκά να συμπληρώσει 40 χρόνια ασφάλισης για να πάρει μια κάποια σύνταξη.
Τα μέτρα που περιλαμβάνει είναι η αφετηρία της «διαπραγμάτευσης» με το κουαρτέτο. Αν είναι αυτή η «αφετηρία» της κυβέρνησης καταλαβαίνουμε πόσο χειρότερη θα είναι η κατάληξη…
Με βάση αυτά τα δεδομένα
-Καλούμε τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου σε καθολική συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν από τις τριτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και στη γενική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου.
-Καλούμε την ΑΔΕΔΥ αλλά και τα τοπικά συνδικάτα της πόλης μας να προχωρήσουμε στο μεσοδιάστημα μέχρι την κατάθεση του νομοσχεδίου στην Βουλή, σε ένα συνεκτικό κλιμακούμενο και με μαζικούς όρους πρόγραμμα κινητοποιήσεων, αξιοποιώντας όλες τις μορφές δράσης και πάλης, σε συντονισμό με όλα τα πληττόμενα στρώματα του λαού μας ,με στόχο να μην κατατεθεί τελικά το σχέδιο της κυβέρνησης στη βουλή. Στη περίπτωση που το σχέδιο κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις με κορύφωση γενική απεργία και ολοήμερο πανελλαδικό συλλαλητήριο -συγκέντρωση στο Σύνταγμα στην Αθήνα την ημέρα της ψήφισης .
-Προτείνουμε στην ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία και με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ανάμεσα στις άλλες δράσεις μας και τη συλλογή εκατοντάδων χιλιάδων υπογραφών από τους κατοίκους της χώρας μας σε ψήφισμα κατά του αντασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης
-Καλούμε τα συνδικάτα , συλλόγους, σωματεία της Πρέβεζας σε κοινό συντονισμένο αγώνα με πρώτη κοινή δράση συλλαλητήριο στην Πρέβεζα το Σάββατο 23 Ιανουαρίου το πρωί.
2) Κατάσταση λειτουργίας νοσοκομείου
Λαμβάνοντας υπόψη τη δραματική μορφή που παίρνει το ζήτημα της υπολειτουργίας βασικών κλινικών και τμημάτων του νοσοκομείου λόγω της ανεπαρκούς στελέχωσης, με αποκορύφωμα μέσα στον Ιανουάριο την έλλειψη εφημερεύοντα γενικού χειρουργού για δυο βδομάδες από το νοσοκομείο (8-13 Ιανουαρίου και 22-28 Ιανουαρίου) , την προοπτική συνέχισης της αναστολής εφημέρευσης του χειρουργικού τομέα και μέσα στο Φεβρουάριο αλλά και τον κίνδυνο επέκτασής της και σε άλλες κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου και με βάση και τις κατευθύνσεις και της γενικής συνέλευσης.
-Κηρύσσουμε 4ωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου ( ημέρα κατά την οποία με βάση το πρόγραμμα δεν θα υπάρχει εφημερεύων γενικός χειρουργός στο νοσοκομείο ) από 11πμ -3μμ και συγκέντρωση στην αυλή του Νοσοκομείου με αίτημα την άμεση κάλυψη της χειρουργικής κλινικής με ιατρικό προσωπικό και την επαρκή στελέχωση του νοσοκομείου σε όλα τα τμήματά του.
-Απαιτούμε άμεση συνάντηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας με το διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και οργανώνουμε μαχητική κάθοδο των εργαζομένων στην Πάτρα.
-Καλούμε σύσσωμη την τοπική κοινωνία σε ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ενάντια στη διάλυση και αποδιοργάνωση της λειτουργίας του νοσοκομείου.
Τέλος το ΔΣ αποφάσισε την οργάνωση εκδήλωσης του συλλόγου για την νέα χρονιά με την κοπή της καθιερωμένης πίτας , την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του Νοσοκομείου.
Το ΔΣ του Συλλόγου
,

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites