Ξεκινά ο θεσμός του διαζώματος “Μαθητές Ξεναγοί στα Αρχαία Θέατρα”

Αγαπητοί/ές εκπαιδευτικοί
Καλωσορίσατε στο «Διάζωμα», την Κίνηση Πολιτών για την ανάδειξη των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης, την εξεύρεση πόρων για την αποκατάστασή τους και την ένταξή τους στην καθημερινότητά μας.
Ο χώρος αυτός δημιουργήθηκε:
  • για να σας ενημερώσει σχετικά με την υλοποίηση της δράσης «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα», την οποία προτείνει η Γενική Διεύθυνση Σπουδών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και το «ΔΙΑΖΩΜΑ» κατά το σχολικό έτος 2015-2016. (βλ. έγγραφο)
  • για να φιλοξενήσει το παραγόμενο υλικό της δράσης σας
Η δράση ξεκινά από τη στιγμή που θα επιλέξετε το θέατρο από τον προτεινόμενο κατάλογο χώρων θέασης και ακρόασης (βλ. κατάλογο) και συγκροτήσετε την ομάδα των μαθητών/τριών σας.
Για τη δράση σας ενημερώνετε τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου σας, ώστε να καταγραφεί στο Βιβλίο Πράξεων του Συλλόγου Διδασκόντων και στη συνέχεια την Πράξη και τα ονόματα της ομάδας των μαθητών/τριών σας τα στέλνετε στον/στην Υπεύθυνο Πολιτιστικών Θεμάτων ή στον/στην Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου ανήκει το σχολείο σας.
Από την ιστοσελίδα του Διαζώματος, όπου βρίσκεστε, μπορείτε να αντλήσετε πλούσιο υποστηρικτικό υλικό. Ενδεικτικά αναφέρονται οι ενότητες: «Αρχαία Θέατρα», «eΒιβλιοθήκη», «Υιοθετήστε ένα αρχαίο θέατρο», «Πρόοδος εργασιών», «Εκπαιδευτικά».
Στον κατάλογο από τον οποίο επιλέγετε το αρχαίο θέατρο για να υλοποιήσετε τη δράση μπορείτε να ενημερωθείτε και για την Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στην περιοχή ευθύνης της οποίας ανήκει το αρχαίο θέατρο. Μπορείτε να καλείτε στον αριθμό τηλεφώνου ή στην ιστοσελίδα τα οποία δίνονται, προκειμένου να σας δοθούν η άδεια επίσκεψης στον αρχαιολογικό χώρο καθώς επίσης η άδεια ανάρτησης φωτογραφιών ή βιντεοσκόπησης.
Το Διάζωμα θα αναρτά στον χώρο αυτό το υλικό από τις φάσεις υλοποίησης της δράσης που έχει αναλάβει το σχολείο σας καθώς και το τελικό προϊόν. Χαρά μας θα είναι η σελίδα αυτή να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  

Για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τη συνεργάτιδα του Διαζώματος, κ. Μαίρη Μπελογιάννη, φιλόλογο, δρ. αρχαιολόγο, στα τηλέφωνα: 6945-851474, 210-6518409 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση:margofiv@otenet.gr.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σήμερα η Δορυφορική μετάδοση της Όπερας “Τραβιάτα” στην Όαση

05/11/2022, 10:42 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έναρξη δορυφορικών μεταδόσεων από τη Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου 

18/10/2022, 1:00 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις “Νύχτες Ποίησης” στον Κήπο του Λαού ο Θωμάς Ιωάννου

06/09/2022, 9:52 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“ Αγιαντζίκ-Αρχάγγελος δυο πατρίδες” στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου

05/08/2022, 11:00 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η έκθεση ζωγραφικής “Αιολική Γη ” του Στέλιου Καγιαδάκη στην Δημοτική Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης

18/07/2022, 5:58 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Γλυπτική «ΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ» – Μια συνέντευξη του Πρεβεζάνου γλύπτη

23/02/2022, 6:12 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης παρουσιάστηκε η παράσταση «Τρωάδες» από την θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ

29/08/2021, 11:08 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“Μαργιόλα- Τέσσερις Γενιές” στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

05/08/2021, 7:52 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites