Τρίτη, 22/09/2020

Εγγυημένη απασχόληση έξι μηνών για 26.000 άνεργους με μισθό 5.500 ευρώ

Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ απευθύνεται σε 26.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, με εγγυημένη απασχόληση έξι μηνών σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα.
Πρόκειται για το αναθεωρημένο πρόγραμμα επιταγής κατάρτισης και απασχόλησης, voucher 29-64 ετών, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε ανακληθεί στα τέλη του περασμένου Μαΐου.
Η πρόσκληση του προγράμματος αναμένεται να εκδοθεί στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2016.
Το πρόγραμμα που ανασχεδιάστηκε από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, κα. Ράνια Αντωνοπούλου διατηρεί τον ίδιο προϋπολογισμό, αλλά απευθύνεται πλέον σε 26.000 άνεργους και όχι σε 16.000 που προβλεπόταν αρχικώς.
Με βάση το νέο πλαίσιο, όλοι οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν υψηλότερες αποδοχές και θα τους παρέχεται εγγυημένη απασχόληση για έξι μήνες, σε αντίθεση με τον αρχικό σχεδιασμό του προγράμματος που περιλάμβανε εγγυημένη απασχόληση μόνον για το ένα τέταρτο των ωφελουμένων.
Με το νέο σχεδιασμό ο άνεργος θα λαμβάνει, μαζί με την εργοδοτική συμμετοχή, 5.500 ευρώ .
Το αναθεωρημένο πρόγραμμα αφορά σε 8 κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως το εμπόριο, ο τουρισμός, ενέργεια, Τεχνολογίες πληροφορικής επικοινωνιών, logistics κ.α και σε 43 ειδικότητες και όχι σε 3 που προβλεπόταν αρχικώς.
Με το νέο σχεδιασμό, οι άνεργοι θα λαμβάνουν, ανά ειδικότητα, πιστοποίηση γνώσεων και προσόντων που για πρώτη φορά θα βασίζεται σε ένα ενιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων και συμβουλευτικής, το οποίο είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Συνολικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει 130 ώρες κατάρτισης και συμβουλευτικής καθοδήγησης για την επιλογή από τους ανέργους του προγράμματος κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν με βάση το εκπαιδευτικό τους υπόβαθρο, την πιθανή εργασιακή εμπειρία τους, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και εν γένει τα ενδιαφέροντά τους. Η επαγγελματική συμβουλευτική θα δίδεται με τη μορφή εξατομικευμένης παρέμβασης, αλλά και ομαδικής συμβουλευτικής υποστήριξης.
Θα περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον 6 συνεδρίες, εκ των οποίων, 2 από αυτές θα παρέχονται σε ομαδική βάση και σε ωφελούμενους με κοινά επαγγελματικά χαρακτηριστικά ή κοινούς επαγγελματικούς στόχους.
 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ VOUCHER 29-64_2016
 • ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (να έχει εκδοθεί μέχρι το 1980), ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, ΛΥΚΕΙΟΥ, ΙΕΚ(με πιστοποίηση), ΤΕΙ, ΑΕΙ.
 • ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ (εάν υπάρχουν)
 • ΠΤΥΧΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ (εάν υπάρχουν)
 • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
 • ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡ. ΕΤΟΥΣ 2014
 • Α.Φ.Μ.
 • ΑΜΚΑ
 • ΑΜΙΚΑ Ή ΑΜΑ (ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ)
 • ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
 • ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓ/ΜΟΥ ΤΗΝ 1η ΣΕΛΙΔΑ (ΕΘΝΙΚΗ)
 • ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗ (ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΣΤΟ ΚΕΠ) Ή ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΣΗΜΩΝ ΙΚΑ (ΤΥΠΟΥ ΑΣΕΠ) Ή ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΕΝΣΗΜΩΝ ΙΚΑ Ή ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΕΒΕ.

Κάνε την αίτησή σου σήμερα online !

Online αίτηση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ