Του ζήτησε διαζύγιο και την σκότωσε-Στο διπλανό δωμάτιο κοιμόντουσαν τα παιδιά τους

Η στυγνή δολοφονία στο Βελβεντό Κοζάνης έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα, με τους κατοίκους της περιοχής να μην μπορούν να πιστέψουν ότι ένα τόσο ειδεχθές έγκλημα διαπράχθηκε στην περιοχή τους. Ο σύζυγος της 37χρονης Ανθής πέρασε σήμερα την πόρτα του εισαγγελέα, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.
Οι μαρτυρίες για το σημείο που βρέθηκε η Ανθή
Οι χειριστές των εκσκαφέων που συμμετείχαν και στις έρευνες για την εύρεση της Ανθής, όταν ακόμη ήταν εξαφανισμένη, μίλησαν στην τηλεοπτική εκπομπή Tatiana Live και την Τατιάνα Στεφανίδου, για όσα τους ζήτησε ο σύζυγος του θύματος.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι δήλωσαν
“Έτσι τον πιάσαμε”
Ο αστυνομικός διευθυντής Κοζάνης, Γιάννης Βακουφτσής, μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο E tv και αποκάλυψε πως οι αστυνομικές αρχές έφτασαν στην σύλληψη του συζύγου.
Ο κ. Βακουφτσής ήταν επικεφαλής των ερευνών και αρχικά αποκάλυψε πως το πτώμα της Ανθής βρέθηκε θαμμένο με το νάρθηκα στο πόδι της, ενώ από το άλλο πόδι έλειπε το παπούτσι.
“Οι έρευνες ξεκίνησαν την Κυριακή. Από την πρώτη στιγμή βλέπαμε ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι υπάρχουν πολλά κενά στις καταθέσεις του συζύγου. Εκμεταλλευτήκαμε όλα τα στοιχεία, κάναμε λεπτομερή έρευνα στο σπίτι, τις αποθήκες και τελικά καταλήξαμε στο χωράφι, όπου βρήκαμε την άτυχη μητέρα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός διευθυντής.
Αμαφερόμενος στα στοιχεία που οδήγησαν τις αρχές στη σύλληψη του συζύγου, ο κ. Βακουφτσής δήλωσε: “Αρχικά, από αυτά που είπε, κάτι δεν έβγαινε. Ισχυριζόταν ότι έφυγε για να πάει στην καφετέρια του χωριού. Εμείς ξέρουμε από την κοινή λογική, ότι όταν ένα άτομο εξαφανίζεται δε μπορεί να αφήνει στο σπίτιτα κινητά. Δεν έχει πάρει μαζί της χρήματα. Βέβαια,είδαμε και στο πρόσωπό του κάποιες αμυχές. Τον ρωτήσαμε τι ήταν οι αμυχές και μας είπε ότι είναι από κλάδεμα ροδακινιάς. Εμείς γνωρίζουμε ότι το δέντρο αυτό δεν έχει αγκάθια κι αποκλείεται να έγιναν αυτοί οι τραυματισμοί. Αυτά τα στοιχεία σιγά – σιγά τα συλλέξαμε και φτάσαμε στην σύλληψη”.
Δείτε στο βίντεο όλα όσα δήλωσε ο Γιάννης Βακουφτσής στον Νίκο Ευαγγελάτο
“Ωμή” ομολογία
Ο άνδρας της 37χρονης και φερόμενος ως δράστης οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα, όπου και του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες. Συγκεκριμένα κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, περιύβριση μνήμης νεκρού και παράνομη οπλοκατοχή, μιας και στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα τσεκούρι. Η πλευρά του 40χρονου ζήτησε 48ωρη προθεσμία και θα απολογηθεί το Σάββατο στον Ανακριτή.
Η μεταφορά του συζύγου / Φωτό από το kozanilifeΗ μεταφορά του συζύγου / Φωτό από το kozanilife
Δείτε το βίντεο του kozanilife.gr την στιγμή της αποχώρησής του κατηγορούμενου από τα Δικαστήρια Κοζάνης
Οι δηλώσεις του δικηγόρου του κατηγορούμενου
“Η Ανθή φοβόταν”
Την ίδια ώρα, οι μαρτυρίες από την πλευρά του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος της Ανθής, είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατούσε πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού του ζεύγους, στο Βελβεντό Κοζάνης.
Νωρίτερα, μία φίλη της μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή Tatiana Live. Με την Ανθή ήταν συμμαθήτριες στο δημοτικό, ωστόσο στην συνέχεια “χάθηκαν”.
Επανασυνδέθηκαν χρόνια μετά μέσω του facebook και μιλούσαν σχεδόν δύο φορές την εβδομάδα. Η τελευταία τους τηλεφωνική επικοινωνία ήταν την Πέμπτη.
Ο σύζυγός της, τη ζήλευε παθολογικά. Ένιωθε μειονεκτικά απέναντί της”, δήλωσε η φίλη της και εξήγησε πως η 37χρονη είχε σχέδια για το μέλλον και της ζωής της μακριά από τον 40χρονο.
“Ήταν προμελετημένο το έγκλημα” λέει η οικογένεια του θύματος
Παράλληλα, η δικηγόρος της οικογένειας, Παρασκευή Σαββίδου, μίλησε επίσης στην εκπομπή Tatiana Live και μετέφερε την θέση της οικογένειας ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο.
Αυτό μοιάζει να είναι και το “κλειδί” της υπόθεσης που έχει ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Κι αυτό διότι από την κατάθεση που έχει δώσει στους αστυνομικούς ο καθ’ ομολογίαν δράστης, είναι φανερό πως προσπαθεί να πείσει ότι έκανε το έγκλημα χωρίς να το θέλει.
Η πλευρά της Ανθής, την ίδια ώρα, θα προσπαθήσει να αποδείξει πως το έγκλημα δεν έγινε εν βρασμώ ψυχής, αλλά ήταν προμελετημένο.
Η Ανθή τον φοβόταν”, λέει η δικηγόρος της άτυχης 37χρονης από τον Βελβεντό Κοζάνης. Η δικηγόρος εξήγησε πως από πολλά στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει αυτό που υποστηρίζει η οικογένεια. Την ίδια ώρα, αποκαλύπτει λεπτομέρειες από την ομολογία του κατηγορούμενου.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ για το newsit.gr – Με πληροφορίες από kozan.gr καιkozanimedia.grkozanilife

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites