Τετάρτη, 23/09/2020

Εκδόθηκε η Οικοδομική Άδεια για την ανέγερση του Ναού των Αγίων Αποστόλων στην Πρέβεζα

Οι προσπάθειες των κατοίκων του Αγίου Θωμά και του Συλλόγου Αγίων Αποστόλων, έχουν πλέον αντίκρισμα, το οποίο θα είναι ο Ιερός Ναός των Αγίων Αποστόλων, η οικοδομική άδεια του οποίου εκδόθηκε.
Ο Νέος αυτός Ναός θα κτιστεί στο ομώνυμο δάσος, όπου βρίσκονταν και ο παλιός ναός, ο οποίος έπειτα από την εκτεταμένη διάβρωση του παραλιακού μετώπου κατέρρευσε και ο χώρος έχει κριθεί ακατάλληλος.
Την μελέτη εκπόνησε αφιλοκερδώς ο Πολιτικός Μηχανικός, Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικούς ταμείου Πρέβεζας κ. Διονύσης Καλλίνικος, ο οποίος με αυτή του την πράξη πραγματοποιεί το όνειρο δεκάδων κατοίκων της περιοχής.

Το εκκλησάκι θα κατασκευαστεί λιθοδομή και θα εναρμονίζεται πλήρως με το άπειρο φυσικό κάλλος της περιοχής.
Η μελέτη έχει εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή της τοπικής εκκλησίας ενώ αναμένεται η σύμφωνη γνώμη της ναοδομίας της αρχιεπισκοπής.

Ο χώρος που θα κτιστεί ο νέος Ναός των Αγίων Αποστόλων έχει παραχωρηθεί από το Δήμο της Πρέβεζας, ενώ είναι πραγματικά συγκινητική η στήριξη της τοπικής κοινωνίας, από προσφορές της οποίας έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 12 χιλιάδων ευρώ για τις εργασίες ανέγερσης του.
Επίσης συγκινητική είναι οι προσφορά και των επαγγελματιών που ασχολούνται με την οικοδομή οι οποίοι ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να προσφέρουν εργασία και υλικά, ώστε να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι εργασίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ