Πέμπτη, 18/01/2018
Ιαν 18, 2018 - Πεμ
Preveza GR
Άνεμος 5 m/s, ΒΔ
Πίεση 762.07 mmHg
11°C
Υγρασία 43%
Σύννεφα 20%

Ο καστανάς, ο καφετζής, η μαιντανού, και οι ολιγάρχες!

Συνεχίζεται ο φορολογικός έλεγχος των πληβείων, της μεσαίας τάξης ενώ δεν υπάρχει χρόνος κατά τον Τσακαλώτο για τον έλεγχο των πλουσίων.
Σε παλιά συνέντευξη του ο ΤΣΙΠΡΑΣ αλλά και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής , της διαφθοράς και η θέσπιση του περιουσιολογίου. Είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι δεν δηλώνεται κατάσχεται. Σωστά μέχρι εδώ.
Η θέση αυτή συνοδεύονταν με την κατάργηση των μνημονίων με τη μη πληρωμή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και οτι τα χρήματα αυτά απο το χτύπημα της φοροδιαφυγής θα πήγαιναν στο κράτος και στην ανάπτυξη. Τώρα όμως με την παράδοσή του, τα χρήματα αυτά πηγαίνουν στο τρύπιο βαρέλι του χρέους.
Ένα δεύτερο σημείο ηταν οτι ο έλεγχος θα γίνονταν από πάνω προς τα κάτω. Θα ελέγχονταν οι λίστες του εξωτερικού , οι of- shore εταιρείες οι μεγαλοκαναλάρχες ,Μπομπολαίοι κλπ. Στη πράξη συμβαίνει το αντίθετο. Ο έλεγχος γίνεται απο κάτω προς τα πάνω.
Αρχίζει απο τους πληβείους ,τους καστανάδες τις γιαγιάδες στις λαϊκές και τους περιφερόμενους Ρομ, ενώ ακόμα και στην Αμερική υπάρχει ένα όριο επαγγελματικής δραστηριότητας που δεν φορολογείται. Συνεχίζεται ο έλεγχος στους ελευθέρους επαγγελματίες εμπόρους τεχνίτες δικηγόρους ,γιατρούς, και μέχρι εδώ. Δεν φτάνει ο χρόνος! για παραπάνω. Οι ολιγάρχες μένουν στο απυρόβλητο. Οι περιπτώσεις που δίνονται στη δημοσιότητα ειναι μερικές φορές κραυγαλέες για να ενισχύσουν την κοινωνική αντιπαλότητα, κοινωνικό αυτοματισμό το ονομάζουν οι ειδικοί. Σε καμια περίπτωση δεν σημαίνει οτι οι κατηγορίες αυτές ειναι πλούσιοι. Τα εμπορικά κλείνουν , το 70% δεν εχουν να πληρώσουν την ασφάλεια τους την ιατρική τους περίθαλψη . Η μεσαία τάξη σπρώχνεται με το φοροκυνηγητό, στην προλεταριοποίηση με τις ευλογίες του κουαρτετου. Και στη θεση τους έρχονται τα πολυκαταστηματα τα LDL τα PRAΚTIKER τα ΙΚΕΑ ακόμα και στις μικρές μας πόλεις,που θα μαζεύουν το χρήμα και θα το στέλνουν έξω. Οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί.
Αυτή ειναι η πολιτική της νεοφιλελελεύθερης πια κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθει με το γνωστό επιχείρημα του Πάγκαλου να μας ενοχοποιήσει όλους Σε αυτή την επερχόμενη λαίλαπα δεν χωρούν προσωπικές λυσεις. Μόνος δεν θα σωθεί κανένας. Συσπειρωση σε συνεπείς αντινεοφιλεύθερες δυνάμεις οπως η ΛΑΙΚΉ ΕΝΟΤΗΤΑ ,και αγώνας διεύρυνση του αντινεοφιλελεύθερου αντιμνημονιακού μετώπου για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης.

ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ ΝΙΚΟΣ υποψήφιος βουλευτής της ΛΑΕ Πρέβεζας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ