Συνάντηση νέων οργάνων ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας και της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου.

Συνάντηση   νέων οργάνων  ΣΥΡΙΖΑ  με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων  Νοσοκομείου Πρέβεζας και της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου.

Στο πλαίσιο των επαφών των νέων οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας,     κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον γραμματέα της Ν.Ε. Δημήτρη Παπαδήμο και τον συντονιστή της ΟΜ Πρέβεζας Ευκλείδη Φονταρά, πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου, επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων και της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Ηπείρου. Η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα.
Ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων Στρατής Βουγέλης ενημέρωσε εκτενώς το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, τα οποία έχουν επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των ασθενών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η υποστελέχωση του νοσοκομείου, τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό, αποτέλεσμα των πολλών αποχωρήσεων από το 2010 έως σήμερα, χωρίς ανάλογες προσλήψεις εξ αιτίας των πολιτικών λιτότητας των μνημονίων. Αυτό σε συνδυασμό με την μείωση της χρηματοδότησης κατά 50% την τελευταία πενταετία δημιουργούν έντονα προβλήματα στη λειτουργία των κλινικών, μερικές από τις οποίες (π.χ. ουρολογική) έχουν ήδη κλείσει, ενώ άλλες (παθολογική, μικροβιολογικό) υπολειτουργούν. Σημαντικό πρόβλημα χαρακτήρισε ο πρόεδρος των εργαζομένων και τις ιδιωτικές εταιρείες, που έχουν αναλάβει ορισμένες λειτουργίες  του Νοσοκομείου, όπως η καθαριότητα, η διανομή φαγητού , η φύλαξη, καθώς, στην πράξη αποδείχτηκαν πιο δαπανηρές.
Από τον εκπρόσωπο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου τέθηκε το πρόβλημα της διάλυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την λειτουργία του Νοσοκομείου και το εργασιακό καθεστώς των γιατρών των Κ.Υ, οι οποίοι προβαίνουν σε κινητοποιήσεις.
Κοινή εκτίμηση των συμμετεχόντων είναι  ότι μέτρα, όπως είναι η αύξηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου Πρέβεζας  κατά 500.000ευρώ , ο χαρακτηρισμός του Νομού Πρέβεζας ως άγονης  περιοχής, που διευκολύνει την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, η παράταση της θητείας των τριών επικουρικών γιατρών μέχρι 30/09/2016, οι πρόσφατες προσλήψεις δύο επικουρικών, δίνουν «ανάσα» στην λειτουργία του Νοσοκομείου, δεν λύνουν όμως το πρόβλημα, το οποίο απλά μετατίθεται στο εγγύς μέλλον. Απαιτείται η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ώστε να καλυφθούν σταδιακά τα κενά, και η επαρκής χρηματοδότηση.
Από την πλευρά του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίστηκε επιπρόσθετα ότι ανεξάρτητα από τις κυβερνητικές ενέργειες, οι οποίες εκπορεύονται από το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο που βρίσκεται η χώρα, το οποίο κληρονόμησε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, το κόμμα στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων, που είναι και αιτήματα του πρεβεζάνικου λαού για απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου και θα κάνει ό,τι μπορεί για την υλοποίησή τους. Όλα ,όμως, θα εξαρτηθούν από τους συσχετισμούς των δυνάμεων που θα διαμορφώνονται τόσο στην Ελλάδα , όσο και στην Ευρώπη και την ισχυροποίηση της φωνής όσων θεωρούν ότι η υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
Στο τέλος της συνάντησης, τόσο το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ , όσο και ο σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου , συμφώνησαν ότι οι κοινοί αγώνες για την υπεράσπιση της δημόσιας περίθαλψης μπορούν να ενώσουν τους πολίτες της Πρέβεζας, διεκδικώντας ποιοτικές, δωρεάν,  υπηρεσίες για όλες και όλους.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites