Συγκροτήθηκε «Ανοιχτή Συνέλευση Συντονισμού εργαζομένων-ανέργων και σωματείων»

5 Νοέμβρη 2015

Δελτίο τύπου του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων (παράρτημα Πρέβεζας)
Να ξηλωθεί η πολιτική τους

Συγκροτήθηκε «Ανοιχτή Συνέλευση Συντονισμού εργαζομένων-ανέργων και σωματείων»

Τη Τετάρτη 4/11 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο μετά από πρόσκληση του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων ( παράρτημα Πρέβεζας). Στη συνάντηση συμμετείχαν άνεργοι και εργαζόμενοι από το χώρο των εκπαιδευτικών, το δήμο, τη περιφέρεια, το νοσοκομείο, εμποροϋπάλληλοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι. Όλοι οι συμμετέχοντες ανέδειξαν με τις τοποθετήσεις τους την ανάγκη να βρεθεί ο λαός  στην πρώτη γραμμή για να μην περάσουν τα νέα μέτρα και να γκρεμιστούν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι. Για να βγουν οι εργατικές ανάγκες στο προσκήνιο, για να διεκδικήσουμε το χαμένο πλούτο.
Οι αγώνες και διεκδικήσεις του επόμενου διαστήματος πρέπει να συντονιστούν για να   ηττηθεί η κυβερνητική πολιτική και να ικανοποιηθούν τα άμεσα αιτήματα των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας.
Οι αγώνες και οι διεκδικήσεις δεν πρέπει να μείνουν στα χέρια των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που δεν πρόκειται να ξεδιπλώσουν καμία ουσιαστική αγωνιστική απάντηση στο νέο μνημόνιο και στην ιερή αντιδραστική συμμαχία συγκυβέρνησης –Ε.Ε -ΔΝΤ.
Σήμερα χρειάζεται ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα που θα παλεύει για τα δικαιώματά και τις ανάγκες μας. Ανεξάρτητο από την αστική πολιτική και λογική, συγκροτημένο σε ταξική βάση, που θα ασκεί πολιτική από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους. Της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας, του μαζικού ανατρεπτικού αγώνα και όχι της διαμαρτυρίας. Της αποφασιστικής σύγκρουσης με τον κόσμο του κεφαλαίου, με την οικονομική και πολιτική εξουσία του.
Φιλοδοξούμε η συγκρότηση της «Ανοιχτής Συνέλευσης Συντονισμού εργαζομένων-ανέργων και σωματείων»  να  δώσει ώθηση για να γίνουν βήματα σε αυτή τη κατεύθυνση.
Το σωματείο μας θα στηρίξει την «Ανοιχτή Συνέλευση Συντονισμού εργαζομένων-ανέργων και σωματείων» και καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, πρωτοβουλίες εργαζομένων και ανέργων να πλαισιώσουν τη συνέλευση του συντονισμού.

Πρώτο βήμα της «Ανοιχτής Συνέλευσης Συντονισμού εργαζομένων – ανέργων και σωματείων» η συμμετοχή στη πανεργατική απεργία, τη Πέμπτη 12 Νοέμβρη,
 με προσυγκέντρωση στις 9:30 π.μ στον ΟΤΕ.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει για τους 58 επιπλέον κλάδους που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS»

12/03/2018, 12:02 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιπλέον 850 αεροπλάνα θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ακτίου το 2018

06/02/2018, 11:58 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites