Σκληρή ανακοίνωση του ΚΚΕ για την παρουσία της Χρυσής Αυγής και στο αγροτικό συλλαλητήριο της Πρέβεζας

Δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες διάφορες κινήσεις, που τη μία ονομάζονται «Συντονιστική Αγροτοκτηνοτρόφων Ηπείρου» και όταν δεν τους βγαίνει αυτοονομάζονται «Παμπρεβεζάνικη Επιτροπή Αγώνα», κινούνται σε γραμμή πλεύσης μαζί με τη χρυσή αυγή. Τα μορφώματα αυτά που συμμετέχουν οι κάθε λογής αγροτοπατέρες μεγαλοαγρότες, συνεταιρισμοί ΑΕ, εκπρόσωποι του κράτους-αντιδήμαρχοι, αγροτικοί σύλλογοι και εργατικά σωματεία σφραγίδες, εκπρόσωποι της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με  τη χρυσή αυγή λειτουργούν ως «Δούρειος Ίππος» στο αγροτικό κίνημα.
Και αν στην πρώτη τους κινητοποίηση στις 9/11 στη γέφυρα Καλογήρου δεν είδε ο λαός της Πρέβεζας τους χρυσαυγήτες «αγκαζέ» με τους αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ κλπ, κάτι που έκανε εκπρόσωπο τους να σκίζει τα ιμάτια του για προβοκάτσια όταν ξεμπροστιάστηκαν. Στη χθεσινή δεύτερη «κινητοποίηση» στην Πρέβεζα με τη συμμετοχή των χρυσαυγητών σε αυτή και την κοινή τους πορεία στον κεντρικό δρόμο της πόλης δεν αφήνει περιθώριο για παρερμηνείες. Δίνουν στη χρυσή αυγή «άφεση αμαρτιών» και την εντάσσουν από την πίσω πόρτα στο κίνημα.
Αυτό που ενώνει τις ετερόκλητες δυνάμεις είναι το πλαίσιο πάλης, που τους χωρά όλους. Γιατί όταν η γραμμή πάλης προτείνει τη διαχείριση των προβλημάτων μέσα στα πλαίσια της ΕΕ των μονοπωλίων και δεν εναντιώνεται στον πυρήνα της πολιτικής της κυβέρνησης της ΚΑΠ της ΕΕ. Όταν η γραμμή πάλης ενσωματώνει εμπόρους και εταιρείες. Όταν η γραμμή πάλης προτείνει την ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής για τη γεωργία και την κτηνοτροφία, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ναι τους χωράει όλους όσους σήμερα προτείνουν διαχειριστικές λύσεις!
Και εκμεταλλεύονται το ότι σήμερα στην αγροτιά υπάρχει γενικευμένη δυσαρέσκεια, αγανάκτηση και οργή ιδιαίτερα από τμήματα μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων κυρίως των νέων.
  Δεν πλήττονται όμως το ίδιο όλοι οι αγρότες από τα νέα μέτρα. Οι πολλοί θα ξεκληριστούν, οι αντίπαλοι του μικρού αγρότη, δηλαδή οι καπιταλιστές αγρότες, βγαίνουν ωφελημένοι από τη συγκέντρωση γης και παραγωγής που προωθούν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις με την ΚΑΠ, τις Ομάδες Παραγωγών κ.λπ.
Ο μόνος δρόμος είναι η κοινή δράση της φτωχής αγροτιάς με την εργατική τάξη, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες και νεολαία των λαϊκών οικογενειών, για ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης.
Αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των καπιταλιστικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων, της γης, των βιομηχανιών, των μέσων μεταφοράς, των τραπεζών, με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, σε συνδυασμό με τον παραγωγικό συνεταιρισμό των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites