Όντως ΚΥΡΙΟΙ του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας το “ψέμα σας είχε κοντά ποδάρια …”

Και επειδή η Νέα Δημοκρατία έχει τα …δικά της, τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλέον έχει αναλάβει και επίσημα το ΠΑΣΟΚ.
Έτσι λοιπόν η Νεολαία ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την ψήφιση του Νομοσχεδίου για την  άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας (τι το’ θελε) είπε να απαντήσει…
Να μην αφήσει τίποτα να πέσει κάτω δηλαδή!!!
Διαβάστε και τις δύο ανακοινώσεις και με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ κλάψτε άφοβα …

Η Νεολαία Πα.Σο.Κ για την ψήφιση της άρσης προστασίας της πρώτης κατοικίας

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο εισήλθε και πάλι στη Βουλή με τη «δημοκρατική» διαδικασία του κατεπείγοντος, συνιστά ένα ακόμη «υπερήφανο» διαπραγματευτικό κατόρθωμα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Οι διατάξεις του εν λόγω νομοσχεδίου προβλέπουν, μεταξύ άλλων, το γκρέμισμα της «ασπίδας», που είχε χτιστεί το 2010 με το νόμο 3859 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για την προστασία της πρώτης κατοικίας του δανειολήπτη. Μία νομοθετική πρωτοβουλία την οποία καταψήφισε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας σπέκουλα με συνθήματα του στυλ ‘’κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη’’.
Το ανύπαρκτο «παράλληλο πρόγραμμα» Τσίπρα, καταρρέει σαν χάρτινος πύργος. Η ερασιτεχνική και ανερμάτιστη πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θέτει σε κίνδυνο τους κόπους μιας ζωής χιλιάδων συμπολιτών μας και προσβάλει στοιχειώδη και κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα. Όσο κι αν οι ροζ μονταζιέρες της Κουμουνδούρου και του Μαξίμου επιχειρούν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια και να δικαιολογήσουν τις αλλεπάλληλες πολιτικές τους κυβιστήσεις, ειδικά τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ψεκασμένοι συγκυβερνήτες του φυλλορροούν (αλήθεια ο κ. Τσίπρας δεν ήταν που θεωρούσε την πολυφωνία στο εσωτερικό του κόμματός του «πλεονέκτημα» και ήταν κατά των διαγραφών; ), ο Έλληνας δανειολήπτης ξέρει ποια είναι η κυβέρνηση που προστάτευσε έμπρακτα, με νόμο, την πρώτη κατοικία του. Από εχθές γνωρίζει επίσης ότι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας έχουν την ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΣΙΠΡΑ, και είναι αποτέλεσμα του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΣΙΠΡΑ στο οποίο μας οδήγησε η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΣΙΠΡΑ.
Σίγουρα ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Ηρώων του Πολυτεχνείου, όπως το γκεμπελικής εμπνεύσεως δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ μας ενημέρωσε. Μία πρωτιά του όμως είναι αδιαμφισβήτητη : Είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που άρει την προστασία της πρώτης κατοικίας.
ΥΓ1: Αλήθεια, πρώην βουλευτές του Πα.Σο.Κ όπως η κα Τζάκρη και ο κ. Κουρουμπλής που αποχώρησαν από αυτό χαρακτηρίζοντάς το «νεοφιλελεύθερο» πώς αισθάνονται που το κόμμα στο οποίο βρήκαν νέα στέγη. με τη δική τους ψήφο, αφήνει στο έλεος των τραπεζών χιλιάδες δανειολήπτες ; αριστερό;
ΥΓ2: Ο κ. Παναγούλης δεν διεγράφη από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ το 2012, όταν απειλούσε τους βουλευτές της τότε κυβέρνησης ότι θα έχουν την τύχη του Αμερικανού πρέσβη που λιντσαρίστηκε στη Λιβύη. Διεγράφη επειδή απείχε από τη χθεσινή ψηφοφορία.

     C:Userse.pantalouAppDataLocalMicrosoftWindowsTemporary Internet FilesContent.Wordlogo_syriza.jpg

                                                                                                         Πρέβεζα, 23/11/2015
Δελτίο Τύπου

Σχετικά με την προστασία της πρώτης  κατοικίας.
Την ώρα που η κυβέρνηση αγωνίζεται και προσπαθεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα, που κληροδότησε από  τις δυνάμεις της συντήρησης και της διαφθοράς, κάποιοι ακολουθούν το δρόμο της αδιέξοδης πολιτικής δημαγωγίας, προσπαθώντας να απαξιώσουν το έργο της . Για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις και επειδή το ψέμα έχει «κοντά ποδάρια», σας  ενημερώνουμε ότι η πραγματικότητα αναφορικά  με το πρόσφατο ψηφισθέν νομοσχέδιο, που αφορά τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια έχει ως εξής:

  1. H  πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης προστατεύει σε ποσοστό πάνω από 60% την πρώτη κατοικία από πλειστηριασμούς . Να επισημανθεί ότι, βάσει της αρχικής πρότασης των θεσμών θα προστατευόταν μόνο το 16% των δανειοληπτών.
  2. Για πρώτη φορά δημιουργείται ένα πλέγμα προστασίας των αδυνάτων και όσων έχουν χτυπηθεί από την κρίση. Η πρώτη κατοικία προστατεύεται σε ποσοστό πάνω από 60% -που στην πράξη θα αποδειχτεί μεγαλύτερο-, με δύο προϋποθέσεις: η αντικειμενική αξία της κατοικίας να είναι 230.000 ευρώ και το εισόδημα για μια τετραμελή οικογένεια να μην ξεπερνά τις 35.086 ευρώ το χρόνο [Άγαμος: 13.906 €, Ζευγάρι: 23.659 € και κάθε παιδί: 5.714  €].

  1. Αν κάποια οικογένεια πληροί αυτά τα κριτήρια [έχει μηνιαίο εισόδημα, δηλαδή, περίπου 2.500 ευρώ και αντικειμενική αξία σπιτιού για 4 άτομα 230.000] υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας που δεν επιτρέπουν πλειστηριασμούς. Η τράπεζα  είναι υποχρεωμένη να έρθει σε νέα συμφωνία με τον δανειολήπτη, προκειμένου να καθοριστεί το ύψος της νέας δόσης ανάλογα με το εισόδημα αλλά και την αναπροσαρμογή της αξίας του ακινήτου στη νέα πραγματικότητα, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από την κρίση. Η νέα δόση, δηλαδή, καθορίζεται από το νέο εισόδημα του δανειολήπτη και την σημερινή αξία του ακινήτου –σίγουρα πολύ πιο χαμηλή από την τιμή αγοράς. Επιπλέον η τράπεζα  είναι υποχρεωμένη να διευκολύνει δανειολήπτες που (α) είναι καλοπληρωτές, (β) έχουν αποπληρώσει μεγάλο μέρος του δανείου τους και (γ) έχουν θετικές εισοδηματικές προοπτικές.  

  1. Για τους  πολύ φτωχούς δανειολήπτες, η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι εγγυημένη. [Το εισόδημα σε αυτή την κατηγορία είναι: Άγαμος: 8.180 €, Ζευγάρι: 13.917 € και κάθε παιδί: 3.361 €, ενώ η αντικειμενική αξία του σπιτιού είναι στις 170.000 ευρώ]. Ισχύει και πάλι ο καθορισμός της δόσης ανάλογα με την σημερινή αξία του σπιτιού που, όμως, αν δεν μπορεί να την καταβάλλει, προστατεύεται από το κράτος. Υπολογίζεται ότι το κράτος, αν χρειαστεί, θα καταβάλλει το 2016 μέχρι 100 εκ. ευρώ για να καλύψει τις δόσεις.
                                                                            Γραφείο  Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας
Σχόλιο του mypreveza:Και επειδή δεν κρατιόμαστε …Δηλαδή όσοι έχουν εισόδημα 12.000 ευρώ για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θεωρούνται πλούσιοι…
Δηλαδή όταν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν …Κανένα Σπίτι στα χέρια τραπεζίτη τι ακριβώς εννοούσαν;;;

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites