Πέμπτη, 21/02/2019

Με την νέα παραγωγή της «Λούλου» του Άλμπαν Μπεργκ, συνεχίζονται οι αναμεταδόσεις από την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας.

Με την νέα παραγωγή της «Λούλου» του Άλμπαν Μπεργκ, συνεχίζονται το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, στις 7:30 το απόγευμα, οι αναμεταδόσεις από την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας.
Ο καταξιωμένος Γουίλιαμ Κέντριτζ σκηνοθετεί την περιβόητη femme fatale του Μπεργκ που ερμηνεύει η σοπράνο Μαρλίς Πέτερσεν και έχει ενθουσιάσει το κοινό σε όλο τον κόσμο με την ερμηνεία της. Η Σούζαν Γκράχαμ συμμετέχει, επίσης, σε ένα λαμπρό καστ, που περιλαμβάνει τους Ντάνιελ Μπρένα και Γιόχαν Ρόυτερ.
Κομβικό σημείο της πλοκής είναι η δύναμη της αισθησιακής απόλαυσης, ενσαρκωμένης στο πρόσωπο της Λούλου, που διεισδύει σε όλους τους χαρακτήρες άντρες και γυναίκες με απρόβλεπτες και τελικά τραγικές συνέπειες. Η αιώνια γυναίκα καταδυναστεύει συναισθηματικά τους άντρες και τελικά γίνεται το θύμα.
Η όπερα «Λούλου» ακολουθεί τους κανόνες του δωδεκαφθογγισμού, τεχνικής που εισήγαγε ο Σαίνμπεργκ. Έμεινε ημιτελής όταν ο Μπεργκ πέθανε το 1935 και ολοκληρώθηκε μόλις το 1979 από τον Αυστριακό συνθέτη Φρήντριχ Τσέρχα, μετά την άρνηση του Σαίνμπεργκ να ενορχηστρώσει την τρίτη πράξη και την απροθυμία της γυναίκας του Μπεργκ να την αναθέσει σε κάποιον άλλο.
Η «Λούλου» είναι το παιδί μιας εποχής αλλαγών. Είναι η εποχή του Φρόυντ, του Μπρεχτ, του Κάφκα, αλλά και η εποχή που η μουσική είδε την βίαιη αποδόμηση των παλιών ιδεών για τη μελωδία και την αρμονία. Μια εποχή επαναστατική, πνευματικά ενδιαφέρουσα αλλά και ασταθής. Το λιμπρέτο βασίστηκε στα απαγορευμένα την εποχή τους θεατρικά του Γερμανού Φρανκ Βέντεκιντ «Το πνεύμα της Γης» και «Το κουτί της Πανδόρας».
Η όπερα έχει τρεις πράξεις και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο πρόγραμμα Live in HD.
Οι ζωντανές προβολές από τη ΜΕΤ θα πραγματοποιούνται και αυτή τη χρονιά στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (πρώην Όαση), όπου υψηλής ποιότητας μηχανήματα «ταξιδεύουν» το κοινό στην Όπερα της Νέας Υόρκης, ενώ οι παραστάσεις, συνοδεύονται από υπότιτλους στα ελληνικά.
Οι μεταδόσεις διοργανώνονται από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» και τον Δήμο Πρέβεζας για έβδομη συνεχή χρονιά.
Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ
(και 4 ευρώ για μαθητές και φοιτητές).
Περισσότερες πληροφορίες
από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας
(στο τηλέφωνο 2682025320
και στο odioprev@otenet.gr )
Διάρκεια περίπου 4 ώρες με δύο διαλείμματα
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ