Δευτέρα, 18/02/2019

Κάλεσμα της Αγωνιστικής Παρέμβασης εργαζομένων – ανέργων Πρέβεζας για μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΤΕ ΣΤΙΣ 9:30 π.μ
ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ
εργαζομένων –ανέργων και σωματείων
Συναδέλφισσες/οι

               Σε αυτή την κομβική για τη ζωή μας περίοδο υπάρχουν 3 δρόμοι. Ο ένας είναι η υποταγή στην κυβερνητική πολιτική. Να «φάμε αμάσητο» δηλαδή το παραμύθι των «διαπραγματεύσεων» την ώρα που θα ξεπουλάνε με δόξα και τιμή το σπίτι μας και τη ζωή μας στα χρηματιστήρια της δύσης και της ανατολής. Να γίνουμε τα υπάκουα κατοικίδια των Βρυξελλών που θα εκλιπαρούν για κανένα ΕΣΠΑ, την ίδια ώρα που θα πληρώνουμε δίχως άχνα το χρέος τους, τις τράπεζές τους και τις επενδύσεις τους.
              Ο άλλος δρόμος είναι να αναθέσουμε τις ελπίδες μας στους κατ επίφαση «αγώνες» του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και των παρατάξεων των πρώην και νυν κυβερνώντων. Εκείνων που βιάζονταν να βροντοφωνάξουν «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα και να τεθούν στο ίδιο μετερίζι με την εργοδοσία. Εκείνων που αρνούνται να δώσουν μια συνολική μάχη μάχης απέναντι σε κεφάλαιο, κυβέρνηση και ΕΕ και υπονομεύουν κάθε προσπάθεια ακηδεμόνευτου συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων, μόνο και μόνο για να διατηρούν το ρόλο του «κοινωνικού εταίρου» στο τεράστιο σκλαβοπάζαρο που έχει στηθεί μέσα στην εργατική τάξη με κύρια απειλή την ανεργία.
Είναι και οι δύο δρόμοι ήττας και νομιμοποίησης του κοινωνικού σφαγείου.
             Ο τρίτος δρόμος είναι εκείνος της αναγνώρισης πως μπροστά μας έχουμε μια βαθιά ταξική μάχη. Μια μάχη που δε χωρά συμβιβασμούς με την κυβέρνηση. Μια μάχη που για να κερδηθεί χρειάζεται μια ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος που να θέτει τους εξής στόχους: 1. Την ήττα της πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου ως βασικό όρο για να υπάρξουν κατακτήσεις για την εργαζόμενη πλειοψηφία. 2. Το συνολικό μετασχηματισμό του εργατικού και λαϊκού κινήματος προκειμένου να εκφράζονται συλλογικά και αγωνιστικά μαζί με τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα όλους εκείνους που το σημερινό συνδικαλιστικό κίνημα τους αντιμετωπίζει ως «αόρατους». Τους άνεργους, τους υποαπασχολούμενους, τους μετανάστες, τους εργαζόμενους των νέων εργασιακών σχέσεων. 3. Την επιδίωξη ενός βαθέως ρήγματος στην καπιταλιστική στρατηγική προκειμένου να αποκτήσει σάρκα και οστά για την κοινωνική πλειοψηφία μια προοπτική χωρίς ΕΕ, ευρώ, χρέος και μνημόνια.
            Για να κερδίσουμε τις μάχες της επόμενης ημέρας είναι ρεαλιστική και αναγκαία η δυνατότητα για τη συγκρότηση ενός μετώπου ρήξης και ανατροπής που θα ενοποιήσει πολιτικά και κοινωνικά τον αγώνα των φτωχομεσαίων αγροτών, τις απεργιακές μάχες, την πάλη της άνεργης νεολαίας για ζωή και για δουλειά, σε ένα αγωνιστικό τσουνάμι που θα τσακίσει την κυβερνητική πολιτική.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων – ανέργων Πρέβεζας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ