Η “Γέφυρα της Ζωής” της Κατερίνας Ντάση μια ευχάριστη Λογοτεχνική έκπληξη!

                                            
 ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
                                                                    
                                                                 
Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το νέο λογοτεχνικό  βιβλίο, της Κατερίνας Ντάση από τις εκδόσεις Εντύπωσις, με καθαρά ανθρωποκεντρικό περιεχόμενο και το υπέρτατο αγαθό της ζωής.
Ο  τίτλος τιου   είναι “Η γέφυρα της Ζωής”  και η πλοκή της ιστορίας  κινείται  ανάμεσα στον μύθο και την πραγματικότητα, η οποία πλοκή εμπλουτίζεται με την εξαίρετη εικονογράφηση της Μαρίας Σινάνογλου.
Και το ταξίδι   στη γέφυρα της Ζωής αρχίζει, έχοντας ως στόχο να μεταδώσει σε μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα  την αξία του εθελοντισμού, της εθελοντικής συνείδησης, της αλληλεγγύης,  κυρίως όμως της εθελοντικής προσφοράς αίματος που φτάνει να γίνεται η γέφυρα της ζωής όταν ο συνάνθρωπός μας  έχει ανάγκη από  μία φιάλη αίμα.
Ο τίτλος και μόνο προσδίδει και τον λόγο που γράφτηκε το παρόν βιβλίο, καθώς μία γέφυρα στήθηκε για να σωθεί  μια ανθρώπινη ζωή.
Με γλαφυρό τρόπο απαντώνται μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο χορήγησης αίματος, την αιμοληψία, τις ομάδες αίματος, μέσω μιας όμορφης ιστορίας που διαδραματίζεται στην μυθική κοιλάδα Εθελουσία.
Ο μυθικός ποταμός Αχέροντας είναι το σύμβολο προσφοράς ζωής στην κοιλάδα Εθελουσία, καθώς εκεί διαδραματίζεται όλη η πλοκή του παραμυθιού.
Η προσφορά  αίματος και η μετάδοση του μηνύματος πως όλοι πρέπει να γίνουμε εθελοντές αιμοδότες αποτελεί και το κεντρικό μήνυμα του παραμυθιού, περιλαμβάνοντας μυθολογικά και τοπικά στοιχεία από την μυθική Αχερουσία λίμνη, τη σημερινή εύφορη  κοιλάδα του Φαναρίου του Ν. Πρέβεζας, εκεί που ο ποταμός Αχέροντας έχει γράψει την δική του μεταφυσική ιστορία.
Δύο παιδιά  λοιπόν, ο Εθελοντής από τη Χώρα της ζωής και η Αμηχανία από τη Χώρα της θλίψης και του πόνου , γίνονται πολύ καλοί φίλοι και είναι οι κεντρικοί ήρωες στο βιβλίο, προερχόμενοι από τις δύο χώρες  που δεν επικοινωνούσαν μεταξύ τους για πολλά χρόνια.

Μία  απρόσμενη  όμως  εξέλιξη θα ενώσει τους δύο λαούς και το μηνύματα του εθελοντισμού και της προσφοράς θα γίνουν το κεντρικό σύνθημα  που τελικά θα ομορφύνουν τη ζωή τους και θα την κάνουν πιο ανθρώπινη.
Πρόκειται για μια ιστορία που αξίζει να διαβαστεί από μικρούς και μεγάλους για τα μηνύματα εθελοντισμού που περνά. Κυρίως  όμως για την μεγάλη σημασία της μη αμειβόμενης εθελοντικής προσφοράς αίματος που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας,  ώστε να καταστεί αυτάρκης σε ποσότητες αίματος.

Κεντρική διάθεση και διανομή του βιβλίου οι εκδόσεις  “Εντύπωσις”:  Περιφερειακή οδός Άρτας, τηλ. επικοινωνίας: 2681023010 e- mail: info@entiposis.gr και η συγγραφέας Κατερίνα Ντάση. τηλ. Επικοινωνίας: 6983691161.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σήμερα η Δορυφορική μετάδοση της Όπερας “Τραβιάτα” στην Όαση

05/11/2022, 10:42 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έναρξη δορυφορικών μεταδόσεων από τη Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου 

18/10/2022, 1:00 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις “Νύχτες Ποίησης” στον Κήπο του Λαού ο Θωμάς Ιωάννου

06/09/2022, 9:52 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“ Αγιαντζίκ-Αρχάγγελος δυο πατρίδες” στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου

05/08/2022, 11:00 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η έκθεση ζωγραφικής “Αιολική Γη ” του Στέλιου Καγιαδάκη στην Δημοτική Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης

18/07/2022, 5:58 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Γλυπτική «ΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ» – Μια συνέντευξη του Πρεβεζάνου γλύπτη

23/02/2022, 6:12 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης παρουσιάστηκε η παράσταση «Τρωάδες» από την θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ

29/08/2021, 11:08 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“Μαργιόλα- Τέσσερις Γενιές” στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

05/08/2021, 7:52 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites