Τετάρτη, 22/05/2019

Εντυπωσιακές εικόνες από ένα … «σπάνιο» φαινόμενο στην Πρέβεζα!!!

 Σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα κυμαίνονται τα ποσοστά υγρασίας στην πόλη της Πρέβεζας τις τελευταίες ημέρες.

 Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το meteo.gr σήμερα τα μεσάνυχτα η υγρασία στην Πρέβεζα θα αγγίξει το 96% της ατμόσφαιρας, κάτι που πρόκειται να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα σε όσους έχουν κάποιο είδος αλλεργίας που σχετίζεται με το συγκεκριμένο φαινόμενο.

 Σύμφωνα με μελέτες η πόλη της Πρέβεζας είναι η δεύτερη πόλη στην Ελλάδα με τα υψηλότερα ποσοστά υγρασίας με μέσο όρο πάνω από 75% , ενώ πρώτη έρχεται η Μεθώνη,

Η υγρή ατμόσφαιρα ευνοεί τις κρίσεις άσθματος, τις ρινίτιδες, τις αρθρίτιδες και τις ημικρανίες. Ομως, από ό,τι φαίνεται, άμεση σχέση με την υγρασία έχει και η επιδείνωση κάποιων καρδιολογικών προβλημάτων.
Η έντονη υγρασία στην ατμόσφαιρα παίζει σημαντικό ρόλο και στην επιδείνωση μιας αλλεργικής κατάστασης, αφού προκαλεί μορφολογικές αλλοιώσεις στους κόκκους της γύρης, αυξάνοντας τις αναπνευστικές αλλεργίες και το άσθμα, σύμφωνα με την παθολόγο – αλλεργιολόγο, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας Καλλιόπη Κόντου-Φίλη.
Επίσης, πολλές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Εταιρία, Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, επισημαίνουν πως στα αναπνευστικά προβλήματα συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό οι μύκητες (εσωτερικών και εξωτερικών χώρων), που αναπτύσσονται από την υγρασία.
Για να μην έχετε λοιπόν προβλήματα υγρασίας:
Αερίζετε συχνά όλους τους χώρους.
Φροντίστε στους χώρους του σπιτιού που συγκεντρώνονται οι υδρατμοί (μπάνιο κουζίνα βοηθητικά δωμάτια όπου βρίσκονται πλυντήρια, στεγνωτήρια) να υπάρχει ένα σύστημα εξαερισμού.
Χρησιμοποιείτε στην κουζίνα πάντα απορροφητήρα
Εχετε πάντα ένα πατάκι μπροστά από την μπανιέρα ή τον νιπτήρα (το οποίο θα κρατάτε στεγνό), έτσι ώστε τα νερά να μη μένουν στο πάτωμα (η υγρασία που δημιουργείται θα ευνοήσει και την εμφάνιση μούχλας).
Αποφύγετε ή περιορίστε τα φυτά εσωτερικού χώρου.
Αν ζείτε σε περιοχή με έντονο πρόβλημα υγρασίας, καλό είναι να μάθετε να την ελέγχετε με ένα υγρόμετρο, το οποίο θα βρείτε στο εμπόριο (αποτελείται από μια βελόνα, η οποία κινείται σε μια κυκλική επιφάνεια διαβαθμισμένη από 0%-100%).
Αν έχετε πρόβλημα έντονης υγρασίας στο σπίτι σας, μπορείτε να προμηθευτείτε παγίδες υγρασίας (σε σούπερ μάρκετ, το κόστος τους ξεκινά από 5 ευρώ) ή έναν αφυγραντήρα (σε καταστήματα ηλεκτρικών ειδών, από 70 ευρώ) ο οποίος για την πόλη της Πρέβεζας κρίνεται απολύτως απαραίτητος.

Και φυσικά η λέξη σπάνιο στον τίτλο δεν ισχύει για την περίπτωση της Πρέβεζας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ