Εντυπωσιακές εικόνες από ένα … “σπάνιο” φαινόμενο στην Πρέβεζα!!!

 Σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα κυμαίνονται τα ποσοστά υγρασίας στην πόλη της Πρέβεζας τις τελευταίες ημέρες.

 Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το meteo.gr σήμερα τα μεσάνυχτα η υγρασία στην Πρέβεζα θα αγγίξει το 96% της ατμόσφαιρας, κάτι που πρόκειται να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα σε όσους έχουν κάποιο είδος αλλεργίας που σχετίζεται με το συγκεκριμένο φαινόμενο.

 Σύμφωνα με μελέτες η πόλη της Πρέβεζας είναι η δεύτερη πόλη στην Ελλάδα με τα υψηλότερα ποσοστά υγρασίας με μέσο όρο πάνω από 75% , ενώ πρώτη έρχεται η Μεθώνη,

Η υγρή ατμόσφαιρα ευνοεί τις κρίσεις άσθματος, τις ρινίτιδες, τις αρθρίτιδες και τις ημικρανίες. Ομως, από ό,τι φαίνεται, άμεση σχέση με την υγρασία έχει και η επιδείνωση κάποιων καρδιολογικών προβλημάτων.
Η έντονη υγρασία στην ατμόσφαιρα παίζει σημαντικό ρόλο και στην επιδείνωση μιας αλλεργικής κατάστασης, αφού προκαλεί μορφολογικές αλλοιώσεις στους κόκκους της γύρης, αυξάνοντας τις αναπνευστικές αλλεργίες και το άσθμα, σύμφωνα με την παθολόγο – αλλεργιολόγο, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας Καλλιόπη Κόντου-Φίλη.
Επίσης, πολλές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Εταιρία, Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, επισημαίνουν πως στα αναπνευστικά προβλήματα συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό οι μύκητες (εσωτερικών και εξωτερικών χώρων), που αναπτύσσονται από την υγρασία.
Για να μην έχετε λοιπόν προβλήματα υγρασίας:
Αερίζετε συχνά όλους τους χώρους.
Φροντίστε στους χώρους του σπιτιού που συγκεντρώνονται οι υδρατμοί (μπάνιο κουζίνα βοηθητικά δωμάτια όπου βρίσκονται πλυντήρια, στεγνωτήρια) να υπάρχει ένα σύστημα εξαερισμού.
Χρησιμοποιείτε στην κουζίνα πάντα απορροφητήρα
Εχετε πάντα ένα πατάκι μπροστά από την μπανιέρα ή τον νιπτήρα (το οποίο θα κρατάτε στεγνό), έτσι ώστε τα νερά να μη μένουν στο πάτωμα (η υγρασία που δημιουργείται θα ευνοήσει και την εμφάνιση μούχλας).
Αποφύγετε ή περιορίστε τα φυτά εσωτερικού χώρου.
Αν ζείτε σε περιοχή με έντονο πρόβλημα υγρασίας, καλό είναι να μάθετε να την ελέγχετε με ένα υγρόμετρο, το οποίο θα βρείτε στο εμπόριο (αποτελείται από μια βελόνα, η οποία κινείται σε μια κυκλική επιφάνεια διαβαθμισμένη από 0%-100%).
Αν έχετε πρόβλημα έντονης υγρασίας στο σπίτι σας, μπορείτε να προμηθευτείτε παγίδες υγρασίας (σε σούπερ μάρκετ, το κόστος τους ξεκινά από 5 ευρώ) ή έναν αφυγραντήρα (σε καταστήματα ηλεκτρικών ειδών, από 70 ευρώ) ο οποίος για την πόλη της Πρέβεζας κρίνεται απολύτως απαραίτητος.

Και φυσικά η λέξη σπάνιο στον τίτλο δεν ισχύει για την περίπτωση της Πρέβεζας

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites