Δευτέρα, 20/05/2019

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νομού Πρέβεζας για τις Δηλώσεις Φιλη

Ανακοίνωση  για δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης , επανέλαβε τη θέση του περί άρνησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου .
Η τοποθέτηση αυτή δεν θα είχε καμία σημασία αν δεν έβγαινε από τα χείλη του Υπουργού Παιδείας .
Ως ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Ν, Πρέβεζας σε σχέση με την παραπάνω τοποθέτηση  τονίζουμε τα εξής :
Ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης πρέπει να γνωρίζει ότι :
• Όταν ο Rafael Lemkin επινόησε τον όρο «Γενοκτονία», ο οποίος έγινε αποδεκτός από τα Ηνωμένα Έθνη με το σχετικό ψήφισμα του 1948, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τις περιπτώσεις των Ποντίων και των Αρμενίων.
• Η Βουλή των Ελλήνων στις 24 Φεβρουαρίου 1994 αναγνώρισε την Γενοκτονία των Ποντίων και ψήφισε την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως » Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο»,»
• Το 2006 το Ευρωκοινοβούλιο την αναγνώρισε ως έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας.
• Το 2007 την αναγνώρισε επίσημα η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών (International Association of Genocide Scholars ή IAGS) .
Επισημαίνουμε ότι είναι ντροπή να υποστηρίζει κανείς ότι η οργανωμένη δολοφονία χιλιάδων ανθρώπων δεν αποτελεί Γενοκτονία . ( 353.000 θύματα)
Ως ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε καταδικάζουμε τη συγκεκριμένη θέση και καλούμε την κυβέρνηση να καταδικάσει με επίσημες δηλώσεις τη θέση του Υπουργού .
Ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε να σεβόμαστε την ιστορία του λαού μας , να διδάσκουμε στα παιδιά μας την αλήθεια και να τα μαθαίνουμε να καταδικάζουν κάθε Γενοκτονία και κάθε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ