Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Πρέβεζας

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Συνάδελφε Αγρότη – Κτηνοτρόφε

 Η επίθεση στην ζωή και στο εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων είναι ολομέτωπη με μέτρα «φωτιά» όπως:
Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά.
Η αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
Η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο και η μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος. Ήδη στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα που κατατέθηκε στη Βουλή η τιμή του αγροτικού πετρελαίου εκτοξεύεται στα ύψη και συγκεκριμένα απο 1 Οκτώβρη 2015 στα 200 ευρώ ανά χιλιόλιτρο από 66 ευρώ που είναι σήμερα και απο 1 Οκτώβρη 2016 στα 330 ευρώ ανα χιλιόλιτρο.
Ο ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια.
Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ.
Δεν έχουν ισοδύναμα και διορθωτικά μέτρα ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ  ΑΓΡΟΤΕΣ και ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ  τα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΛ,ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ) που ψήφισαν μαζί το 3 Μνημόνιο, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και της ΚΑΠ. Είναι απάτη για να μας βάλουν να τσακωνόμαστε για ψίχουλα μεταξύ μας, με τους μισθωτούς, τους ανέργους, τους συνταξιούχους που έχουμε και στις οικογένειές μας.  
Η ανάπτυξη της οικονομίας, της πρωτογενούς παραγωγής ως πυλώνα της, που επικαλούνται ώστε να γίνει η χώρα μας ανταγωνιστική στο πλαισιο της ΕΕ της ΚΑΠ και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, σημαίνει ότι οι πραγματικοί μας αντίπαλοι μεγαλοαγρότες καπιταλιστές, μεγαλέμποροι βιομήχανοι τραπεζίτες εφοπλιστές να αυγατίσουν τα κέρδη και τα πλούτη τους. Γι αυτό τα κομματα του ευρωμονόδρομου και οι κυβερνήσεις τους διατηρούν φορολογική ασυλία στα κέρδη τους και ταυτόχρονα τους μοιράζουν διαχρονικά παχυλές επιδοτήσεις.
Δεν ξεγελιόμαστε και απορρίπτουμε τους εκπροσώπους του αγροτοσυνδικαλισμού που στηρίζει τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών – μεγαλοεπιχειρηματιών.  Συμμετέχουμε μαζικά στον πραγματικό αγώνα που οργανώνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης.
Πρώτος σταθμός στην συγκέντρωση της Παρασκευής         6 Νοέμβρη στην Εφορία ώρα 9,30πμ.
Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Απεργία στις 12 ΝΟΕΜΒΡΗ στην συγκέντρωση στον Φόρο ώρα 9,30 π.μ. να  τους αφαιρέσουμε το δικαίωμα να επικαλούνται την ψήφο, με την οργανωμένη αντίδρασή μας, με την αγωνιστική παρουσία μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους και συνταξιούχους, τις γυναίκες και την νεολαία των λαϊκών οικογενειών, όλων όσων πλήττονται από τα βάρβαρα μέτρα και πληρώνουν την κρίση για την οποία δεν ευθύνονται και δεν δημιούργησαν, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ και στα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών και των μονοπωλιακών ομίλων.
Όλοι μαζί όσοι είμαστε στο στόχαστρο κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου,  να ανατρέψουμε στην πράξη την αναμονή, τις αυταπάτες.  Έτσι απαντάμε στο στόχο τους του «διαίρει και βασίλευε» δυναμώνοντας την ενότητα μας. Να κάνουμε ουσιαστικό βήμα στο δυνάμωμα της οργάνωσης μας και στην ανασυγκρότηση του λαϊκού κινήματος  σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής
Με την κοινή δράση και πάλη μας ανοίγουμε τον δρόμο για να φύγουν από τη μέση, οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες γης, αγροτικών εκμεταλλεύσεων, βιομηχανίας, μεταφορών, εμπορίου, να γίνει η ιδιοκτησία τους ιδιοκτησία του λαού, να μπει στον ενιαίο σχεδιασμό αξιοποίησής της, για να ωφελείται η συνεταιρισμένη αγροτιά. Για να μην είναι ατομική έγνοια οι καταστροφές, η δουλειά στο χωράφι, στο μαντρί, η αγορά των εφοδίων κ.α.  Έτσι θα γίνει αφέντης ο λαός του πλούτου που παράγει με τον ιδρώτα και το αίμα του.
Για την κλιμάκωση της πάλης και τον συντονισμό αγωνιστικών αγροτικών κινητοποιήσεων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης,
οργανώνουμε την ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Άρτας ενημερωτική Περιφερειακή σύσκεψη Ηπείρου.
Καλούμε τους Αγροτικούς-Κτηνοτροφικούς-Αλιευτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα και τις Επιτροπές των Μπλόκων από όλη τη Ήπειρο, τους μικρομεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς να πάρουν, μαζικά, μέρος στη σύσκεψη όπου θα συζητήσουμε την οργάνωση της πάλης με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο που αποφασίστηκε στη σύσκεψη στη Λάρισα και συμμετείχαν πάνω από 250 εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων, Επιτροπές αγώνα και Μπλόκων, εκπρόσωποι Αλιέων από 37 Νομούς της χώρας από τον Έβρο ως την Κρήτη.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΜΠΛΟΚ ΩΡΩΠΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΑΡΤΑΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΙΤΣΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Πάνω από 1,2 εκατομμύρια ευρώ σε παραγωγούς χοίρων και μελιού λόγω πανδημίας

18/01/2022, 11:00 πμ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εγκρίθηκε ερευνητικό πρόγραμμα καταπολέμησης του μαύρου αλευρώδη των εσπεριδοειδών.

23/11/2021, 12:37 μμ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας : Σχέδιο ΚΥΑ από το ΥΠΑΑΤ για την διαχείριση των κενών συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων

20/04/2021, 12:13 μμ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ξεκινά ο δεύτερος ψεκασμός των ελαιοδένδρων  στα πλαίσια του προγράμματος Δακοκτονίας 2020

31/07/2020, 10:39 πμ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Πρέβεζα για κτηνοτρόφους, παραγωγούς επαγγελματίες και εργαζόμενους στους κλάδους κρέατος και τυροκομικών προϊόντων

02/07/2020, 1:14 μμ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παράταση προθεσμίας μέχρι 16 Μαϊου για νέα οινάμπελα

13/05/2020, 7:47 μμ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Προσλήψεις μόνιμων γεωπόνων στο ΥΠΑΑΤ και στον ΟΠΕΚΕΠΕ

08/05/2020, 11:53 πμ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση για τον έλεγχο της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων

15/04/2020, 4:01 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites