Ξύπνησε ο Κώστας Μπάρκας και ανακοινώνει δράσεις για το Νοσοκομείο της Πρέβεζας

Δράσεις για το νοσοκομείο Πρέβεζας.

Καθησυχάζει τις ανησυχίες για υποβάθμιση του νοσοκομείου Πρέβεζας, ο βουλευτής  Κώστας Μπάρκας, προαναγγέλοντας την άμεση επαναλειτουργία της καρδιολογικής κλινικής – δεν υφίσταται αναστολή λειτουργίας της, καθώς  αντίστοιχες αποφάσεις δε λαμβάνονται σε διοικητικό επίπεδο από το Δ.Σ. του εκάστοτε νοσοκομείου –  και προσλήψεις υγειονομικών. Πιο συγκεκριμένα, αφού πραγματοποίησε επικοινωνία  τόσο με τον Υπουργό Υγείας , κ. Ανδρέα Ξανθό, όσο και με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Γιώργο Γιαννόπουλο,  ο  Κώστας Μπάρκας προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
     «Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ενίσχυση του νοσοκομείου Πρέβεζας, προασπίζοντας τον δημόσιο χαρακτήρα του. Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσονται η πρόσφατη αύξηση του προϋπολογισμού του κατά 500.000 ευρώ και οι επικείμενες προσλήψεις υγειονομικών, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα του 2016.
       Ειδικότερα, σχετικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί αναφορικά με την καρδιολογική κλινική, θα ήθελα να τονίσω ότι δίνουμε τιτάνιο αγώνα για την άμεση και πλήρη επαναλειτουργία της. Μάλιστα, υπάρχει δέσμευση από το Υπουργείο Υγείας προς αυτή τη κατεύθυνση.
       Επίσης, τουλάχιστον ένας γιατρός θα στελεχώσει την παθολογική κλινική του νοσοκομείου μας το επόμενο δεκαπενθήμερο. Πρόκειται για προσλήψεις επικουρικών γιατρών , οι οποίοι θα καλύψουν επείγουσες υγειονομικές ανάγκες της περιφέρειας.
       Στο σημείο αυτό θα ήθελα ν’ απευθύνω κάλεσμα στους εργαζόμενους του νοσοκομείου Πρέβεζας, οι οποίοι με την επιμονή και το φιλότιμό τους συμβάλλουν στο να κρατηθεί ΄΄όρθιο΄΄ το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, να συνεχίσουν να ΄΄βάζουν πλάτη΄΄ όχι για να βοηθήσουν τη κυβέρνηση, αλλά την ίδια τη χώρα τους που το έχει ανάγκη.
        Κλείνοντας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Κυβέρνηση στοχεύει στην αναδιοργάνωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, ώστε να λειτουργεί με βάση τις αρχές της καθολικότητας στην πρόσβαση, της ισότητας στη φροντίδα και της αποτελεσματικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites