Κυριακή, 05/07/2020

Βυθίστηκε Ιστιοφόρο στην Παραλία της Πρέβεζας!

Την Βύθιση ενός Ιστιοφόρου σκάφους είχε σαν αποτέλεσμα η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την περιοχή της Πρέβεζας. Οι άνεμοι που πνέουν είναι πολύ ισχυροί και αγγίζουν  τα 8 μποφόρ. Από τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε και το σκάφος ξεκίνησε να βυθίζεται το Λιμενικό με την συνδρομή των δυτών της ΛΕΚ ερευνούν τα αίτια της βύθισης τους σκάφους, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τους καταστηματάρχες της παραλίας το σκάφος δεν είχε τα προστατευτικά μπαλόνια με αποτέλεσμα να θαλασσοδέρνεται και να προκληθεί ρήγμα στην πρύμνη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι επιβαίνοντες σε αυτό βλέποντας την τρικυμία στην περιοχή εγκατέλειψαν το σκάφος και κοιμήθηκαν σε ξενοδοχείο γλιτώνοντας έτσι από θαύμα.  

 Από τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε και το σκάφος άρχισε να βυθίζεται στο σημείο έσπευσε το λιμενικό και με την συνδρομή της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων του Νομού μας δημιούργησαν αντιρυπαντική ζώνη γύρο από αυτό για να αποφευχθεί η πιθανότητα ρύπανσης, ενώ δύτες ερευνούν το σκάφος σπιθαμή προς σπιθαμή για να διαπιστώσουν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την βύθιση του.

 Τις τελευταίες ώρες έχει επιστρατευτεί γερανοφόρο μηχάνημα ιδιώτη με σκοπό την ανέλκυση του σκάφους στην επιφάνεια και την απομάκρυνση του από το λιμάνι, σε ασφαλές μέρος για την συνέχιση των ερευνών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ