Δευτέρα, 16/12/2019

Τραυματισμένη Caretta-Caretta μεταφέρθηκε στην Πρέβεζα

Την Δευτέρα 19/10/15 ειδοποιήθηκα από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας για μια τραυματισμένη χελώνα CARETTA CARETTA που βρισκόταν για αρκετές ημέρες στην περιοχή μεταξύ Ακτίου και Βόνιτσας και συγκεκριμένα κάτω από την οικία της οικογένειας Παύλου Παπαμιχαήλ. Πράγματι ο αξιωματικός υπηρεσίας με τον λιμενικό εξωτερικής περιπολίας μετέβησαν στο σημείο και με τη βοήθεια των ανθρώπων που είχαν εντοπίσει το τραυματισμένο ζώο το μετέφεραν με ασφάλεια στο χώρο μου το ίδιο απόγευμα και τους ευχαριστώ για την μεγάλη τους βοήθεια.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες χελώνες Carretta Caretta που έχω περιθάλψει, βάρους πάνω από 70 κιλά, μεγάλης ηλικίας, γένους αρσενικού που είχε την ατυχία να βρεθεί μπροστά σε ασυνείδητο δίποδο που προσπάθησε με τον γνωστό τρόπο (σφυροκόπημα στο κρανίο) να την θανατώσει. Χορηγείται στο ζώο ορός και βρισκόμαστε σε επικοινωνία με το ΚΤΕΛ Πρέβεζας για την ασφαλή μεταφορά της στην Αθήνα μία από τις επόμενες ημέρες.

Ο Δημήτρης – Παύλος (από τα ονόματα των ανθρώπων που το εντόπισαν και ενδιαφέρθηκαν) είναι το 74ο άγριο ζώο που περιθάλπω από την αρχή του έτους.

Πέλα Καλογήρου
Εκπρόσωπος ΕΚΠΑΖ
Συνεργάτης ΑΡΧΕΛΩΝ  

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ