“Μην περιμένεις άλλο. Να μην περάσει ο εκβιασμός και η τρομοκρατία.”

Καμιά αναμονή, καμιά ανοχή απέναντι στο νέο έγκλημα που εξαπολύει σε βάρος μας η κυβέρνηση με επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, στα εργασιακά, με νέους φόρους και ιδιωτικοποιήσεις.
 Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων σε καλεί να συμμετάσχεις δυναμικά στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη 2015, στη Θεοφάνειο στις 7μ.μ.
Προετοιμαζόμαστε για Πανεργατική Πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη
 Θέλουν ξανά να μας αιφνιδιάσουν, να μας βρουν απροετοίμαστους.
Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Όλοι μας καθημερινά βιώνουμε τις δύσκολες καταστάσεις και τα συνεχόμενα αντιλαϊκά μέτρα, που πήραν όλες οι Κυβερνήσεις ανεξαιρέτως απόχρωσης. Τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν στη βουλή με τη σφραγίδα της  Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σαρώνουν ότι έχει απομείνει όρθιο από τα δύο προηγούμενα μνημόνια και αφορούν όλους μας. Το τρίτο μνημόνιο φέρνει  μειώσεις στους  μισθούς μας ,σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εξαπάτησαν για ακόμη μια φορά την εργατική τάξη και το λαό για να υπηρετήσουν ακόμη καλύτερα τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Να γιατί ως συγκυβέρνηση συνεχίζουν με αμείωτη ένταση την επίθεση των προηγούμενων κυβερνήσεων που καταλήστεψαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, καθιέρωσαν τα άθλια μεροκάματα.
 Μας στέλνουν στη σύνταξη στα 67 ενώ παράλληλα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο παραπέρα αύξησης του ορίου ηλικίας μέχρι και τα 72!
 Προκλητικά ο υπ. Εργασίας δήλωσε ότι ισότητα σημαίνει οι γυναίκες να συνταξιοδοτούνται στα 67, καταργώντας την 5ετή διαφορά που υπήρχε με τους άντρες. Καμιά γυναίκα, μητέρα ανήλικου δεν θα μπορεί να συνταξιοδοτηθεί νωρίτερα. Το ασφαλιστικό μας αφορά όλους. Παλιούς και νέους εργαζόμενους, άνεργους, γυναίκες. Δεν αφορά μόνο τη σύνταξη.
Είναι η πρόληψη και η προστασία της Υγείας, είναι η προστασία από επαγγελματικούς κινδύνους.
 Η ασφάλιση είναι κομμάτι του μισθού μας.
 Μην αφήσουμε να περάσει χρόνος. Κανείς δεν περισσεύει. Οι δυνάμεις που έχουμε είναι ανεξάντλητες.
Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει.
Αρκεί να εμπιστευτούμε τα ταξικά μας σωματεία, τη δύναμη της ενότητάς μας, το δίκιο μας.
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Πρέβεζας και το ΠΑΜΕ δεν πρόδωσε ποτέ κανέναν και δεν θα το κάνει ούτε και τώρα.
Αφήνουμε στην άκρη τα εργοδοτικά στηρίγματα σε ΓΣΕΕ και στην Ομοσπονδία που απουσιάζουν από τη δράση και την οργάνωση, που χαρίζουν τη δύναμη μας στον αντίπαλο, που υπονομεύουν κάθε μικρή και μεγάλη μάχη.
Μπαίνουμε εμείς μπροστά στην οργάνωση του αγώνα. Δίνουμε τις καλύτερες δυνάμεις μας, παλιοί και νέοι αγωνιστές, από όλους τους χώρους δουλειάς  να ξεσηκώσουμε τον κλάδο. Να συγκεντρώσουμε νέες δυνάμεις, να μπούμε στον κοινό αγώνα με τους άλλους κλάδους, να δυναμώσει η αλληλεγγύη, να μη μείνει κανείς απροστάτευτος απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα που εξαπολύουν.
Είναι η αλληλεγγύη που ορθώνεται από τα ταξικά σωματεία για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις των βάρβαρων μέτρων παλιών και νέων. Οι εργοδότες του κλάδου σύσσωμοι όσο βλέπουν ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός οργανωμένος αντίλογος από τους εργαζόμενους θα συνεχίσουν να αξιοποιούν το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι με όλο και πιο εντατικούς ρυθμούς με όλο και λιγότερα δικαιώματα.
 Είμαστε εργαζόμενοι, εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο και δεν θέλουμε να ζούμε σαν σκλάβοι, ούτε εμείς, ούτε τα παιδιά μας. Με τη συμμετοχή μας στην οργανωμένη δράση μέσα από το ταξικό μας σωματείο μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια κυβέρνησης κι εργοδοσίας.
Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από τη νέα θεωρία “των ισοδύναμων και της ήπιας εφαρμογής”!
Στη φτώχεια, την ανεργία, την κατάργηση δικαιωμάτων δεν υπάρχει ήπια εφαρμογή! Ανακούφιση υπάρχει μόνο στον αγώνα για την ανατροπή. Στην οργάνωση και τη συνολική απάντηση που πρέπει να δοθεί, μην απέχεις. Η αποχή είναι η σιωπηλή αποδοχή των μέτρων, βούτυρο στο ψωμί των εκμεταλλευτών μας. Μας θέλουν αμέτοχους, στον καναπέ, να σιχτιρίζουμε από μακριά.
Όλοι στον ΑΓΩΝΑ! Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 22 Οκτώβρη. Συγκέντρωση στην Θεοφάνειο ώρα 7μ.μ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

21/07/2019, 10:18 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των θανάτων από την γρίπη στην Ελλάδα – “Καμπανάκι κινδύνου” από τους λοιμωξιολόγους

07/02/2019, 1:34 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκαναν κατάληψη για να διώξουν συμμαθητή τους

04/02/2019, 4:43 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites