Σάββατο, 30/05/2020

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ vol.2-Ήθελαν μνημείο χωρίς ονόματα στον Δήμο Πρέβεζας!!!

Η Ιστορία ξεκίνησε στις 3 Φεβρουαρίου του 2010 , όταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα», αιτήθηκε γραπτώς στον τότε Δήμαρχο κ. Μιλτιάδη Κλάπα και στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας για την τοποθέτηση μνημειακής πλάκας με τα ονόματα των αμάχων, που χάθηκαν στην διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε τότε την αριθ 56/2010 απόφαση να τοποθετηθεί μεν μνημειακή πλάκα, αλλά χωρίς τα ονόματα των φονευθέντων.
Η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου θεωρήθηκε από τον Σύλλογο επιεικώς απαράδεκτη και εξόργισε τους συγγενείς των νεκρών,προκαλώντας την έντονη αντίδρασή τους με έγγραφο στον Δήμο και δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο, αναφέροντας ότι:

«-τα άτομα που φονεύθηκαν από βομβαρδισμούς ή άλλη αιτία πολέμου έχουν ονοματεπώνυμο
-θα επιθυμούσαμε και εμείς, και πολύ περισσότερο οι οικείοι τους, ο αριθμός των θυμάτων να ήταν μικρότερος, ώστε να χωρούσαν ευκολότερα τα ονόματά τους σε μία απλή πλάκα.
-δεν κατανοούμε γιατί σε άλλες πόλεις, πχ στη Σπάρτη να υπάρχει μνημειακή πλάκα με τα ονόματα εκατό δεκαοκτώ (118) φονευθέντων και στην Πρέβεζα μίζερα να αρνούμαστε την αναγραφή πολύ λιγότερων.»

Μετά από αυτή την πραγματικά ακατανόητη απόφαση το θέμα λίμνασε, τα έγγραφά του συλλόγου ουδέποτε απαντήθηκαν, ενώ οι «επισκέψεις» των μελών του συλλόγου αγνοούνταν επιδεικτικά. Επιτέλους το 2014  οι συνεχείς οχλήσεις στον Δήμο προκάλεσαν την αριθ 10/2014 απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Πρέβεζας, που ομόφωνα αποφάσισε την τοποθέτηση πλάκας με τα ονόματα των φονευθέντων σε κεντρικό σημείο της πόλης. Έτσι και μετ’ εμποδίων μετά από ενάμισι χρόνο φθάσαμε στην σημερινή ημέρα των αποκαλυπτηρίων του μνημείου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Πρεβεζάνικα παράδοξα ….και για ένα μνημείο!!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ