Σάββατο, 30/05/2020

Μήνυμα για το ΟΧΙ του 40

Μήνυμα για το ΟΧΙ του 40

Πρέβεζα 27/10/2015
Γιορτάζουμε αύριο την  επέτειο του μεγάλου ΟΧΙ του 1940.
Γιορτάζουμε γιατί, ο λαός μας αναμετρήθηκε με την ίδια του την ιστορία, επιβεβαιώνοντας τους στίχους του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά:
«Η Μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα.
Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα.»
Γιορτάζουμε γιατί, ο ελληνικός  λαός μπήκε μ’ ενθουσιασμό στη φωτιά του αγώνα, απόκρουσε τα σχέδια του μουσολινικού φασισμού, που χτύπησε ύπουλα και δολοφονικά, προκειμένου να υποδουλώσει και να εξανδραποδίσει τη χώρα μας. Πάλεψε για τιμή, λευτεριά, εθνική ανεξαρτησία.
Γιορτάζουμε γιατί, μολονότι η χώρα μας υποτάχτηκε τελικά στις ναζιστικές ορδές, δεν υπεστάλη η σημαία του αγώνα. Η ναζιστική σημαία που κατέβασαν από την Ακρόπολη οι Έλληνες πατριώτες, κάτω από τη μύτη των τυράννων, ήταν το σάλπισμα της αντίστασης που ακολούθησε.
Σήμερα, 75 ολόκληρα χρόνια μετά, που ο λαός και οι εργαζόμενοι περνούν δύσκολες στιγμές, που η χώρα μας βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο να μετατραπεί σε αποικία χρέους και να υποδουλωθεί στο ξετσίπωτο χρηματιστικό κεφάλαιο, το ΟΧΙ του 40 αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους σημερινούς αγώνες.
Σήμερα τιμούμε τους πολεμιστές του μετώπου, τιμούμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της πόλης και του βουνού στα μαύρα χρόνια της Κατοχής, παίρνουμε δύναμη από το παράδειγμά τους.
Συνεχίζουμε στα σημερινά μονοπάτια των ΟΧΙ μας, και με την πείρα της ήττας είμαστε σίγουροι για τη νίκη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ