Σάββατο, 18/01/2020

«Τώρα Αρχίζουμε» – Καραβάνι αλληλεγγύης από την Πρέβεζα στην Ειδομένη

Την έμπρακτη αλληλεγγύη της Πρεβεζάνικης Κοινωνίας προς τους Σύριους Πρόσφυγες θα «μεταφέρει» αντιπροσωπία της Αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας Πρέβεζας και των Κοινωνικών Ιατρείων Πρέβεζας και Άρτας, με το ταξίδι που θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή προς την Ειδομένη.
Η Ανταπόκριση των Πρεβεζάνων στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητική και δείχνει ότι όταν θέλουμε μπορούμε.
Το συγκλονιστικό δράμα που ζουν οι Σύριοι Πρόσφυγες δεν άφησε ασυγκίνητους τους Πρεβεζάνους οι οποίοι από την πρώτη στιγμή έσπευσαν να συγκεντρώσουν όλα εκείνα τα απαραίτητα πράγματα που χρειάζονται οι Σύριοι Πρόσφυγες, οι οποίοι άφησαν την εμπόλεμη πατρίδα τους για ένα καλύτερο αύριο ζώντας ειρηνικά σε κάποια χώρα της Ευρώπης μέχρι να λήξει ο πόλεμος στην Συρία.

 Το καραβάνι που αποτελείται από 13 άτομα θα ξεκινήσει το ταξίδι προς την Ειδομένη την Παρασκευή στις 7:30 το πρωί. Οι συντονιστές αυτής της κίνησης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όπου αναφέρθηκαν στις άγνωστες πτυχές του προσφυγικού προβλήματος, ενώ σε ερώτηση του Mypreveza.gr για το αν το ταξίδι αυτό προς την Ειδομένη υποδηλώνει και την ολοκλήρωση των πρωτοβουλιών αυτών η κ. Πέλα Καλογήρου απάντησε χαρακτηριστικά «Τώρα Αρχίζουμε» εννοώντας φυσικά πως θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες δράσεις αλληλεγγύης.ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ