Η υγεία στο Νομό Πρέβεζας εκπέμπει S.O.S !!!

  Η κατάσταση στο Νοσοκομείο της πόλης μας , εξελίσσεται προς το χειρότερο μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα, γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα με την αναστολή λειτουργίας για άλλη μια φορά της καρδιολογικής κλινικής!
  Η δραματική περικοπή του προϋπολογισμού του οδηγεί το νοσοκομείο σε οικονομική ασφυξία και αυτό μεταφράζεται και θα μεταφραστεί πιο έντονα το επόμενο διάστημα σε στέγνωμα του νοσοκομείου από το αναγκαίο υγειονομικό υλικό , φάρμακα αλλά και άλλα υλικά με σοβαρότατες επιπτώσεις στην δυνατότητα αλλά και στην ποιότητα νοσηλείας των πασχόντων συνανθρώπων μας.
  Η αιμορραγία του Νοσοκομείου σε εξειδικευμένο προσωπικό συνεχίζεται με συνεχείς αποχωρήσεις και μηδενικές πρακτικά προσλήψεις. Χαρακτηριστικά τα τελευταία 5 χρόνια οι καθαρές απώλειες πραγματικών θέσεων εργασίας είναι 115,  αριθμός που ισοδυναμεί με πάνω από το 1/3 της πραγματικής δύναμης του νοσοκομείου του 2010.
  Τμήματα και κλινικές που κάποτε άκμαζαν έχουν κλείσει (ουρολογική , ορθοπεδική κλινική)  και όλα τα υπόλοιπα τμήματα και κλινικές λειτουργούν οριακά με το ενδεχόμενο προσωρινής ή και μόνιμης αναστολής τους να είναι καθημερινά πολύ πιθανό. Ο  μήνας Δεκέμβριος θα είναι καθοριστικός για την λειτουργία ολόκληρων τομέων του νοσοκομείου και ο κίνδυνος ολικής λειτουργικής κατάρρευσής του ορατός, καθώς αποχωρούν επικουρικοί γιατροί από καίριες θέσεις του Νοσοκομείου (αναισθησιολογικό τμήμα, καρδιολογική κλινική, χειρουργική κλινική) .
  Το νοσοκομείο κάτω από αυτές τις συνθήκες, αδυνατεί να εξυπηρετήσει ακόμη και βασικές ανάγκες σε υπηρεσίες υγείας  των συμπολιτών μας, ήδη βαθμιαία και de facto υποβαθμίζεται, αλλάζει ρόλο, μετατρέπεται σε μια μονάδα περισσότερο προσανατολισμένη στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, δηλαδή σε ένα κέντρο υγείας.
  Οι διαδοχικές κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις με συνεχείς νομοθετικές διατάξεις και εγκυκλίους μεταβιβάζουν ένα μεγάλο μέρος της δαπάνης για υπηρεσίες υγείας είτε αυτές αφορούν  νοσηλεία είτε εξετάσεις είτε φαρμακευτική περίθαλψη κατευθείαν στις τσέπες των πολιτών. Αυτό θα γίνει ακόμη πιο έντονο με την εφαρμογή του 3ου μνημονίου.
  Όλα αυτά είναι αποτελέσματα πολιτικών που είχαν καθοριστεί  από αρκετά χρόνια πριν, ήταν και είναι επιταγές των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων, εφαρμόζονται τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και συνολικά. Στόχο έχουν την απομάκρυνση του κράτους και του δημοσίου από την ευθύνη παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, την παραχώρηση αυτού του δικαιώματος στους μεγάλους ιδιωτικούς επιχειρηματικούς  ομίλους με καθαρό σκοπό το κέρδος. Αυτές οι πολιτικές τα τελευταία 5 χρόνια συμπυκνώνονται μέσα από τα διαρκή μνημόνια που υπογράφουν οι διαδοχικές  κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις με την ΕΕ, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ , με τελευταίο το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.
  Μπροστά στην κατάρρευση των δομών και υπηρεσιών δημόσιας υγείας , στη μετατροπή της υγείας από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα , τη ραγδαία υποβάθμιση του νοσοκομείου της πόλης μας και τον κίνδυνο πλήρους λειτουργικής κατάρρευσής του με ανυπολόγιστες συνέπειες στον τοπικό πληθυσμό σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά στη συγκέντρωση-συλλαλητήριο σήμερα 20/10 στις 6μ.μ. στην αυλή του Νοσοκομείου Πρέβεζας.
  Σήμερα αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Πρέβεζας προέβη σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Εισαγγελέα ώστε να εκφράσει την έντονη ανησυχία του και να καταστήσει σαφή την ευθύνη όσων ανέστειλαν τη λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής.

  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. στις 19/10/2015 προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3μ.μ. την Παρασκευή 30 Οκτώβρη ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση-συλλαλητήριο στις 12:30 το μεσημέρι στην αυλή του Νοσοκομείου Πρέβεζας.

Για να διεκδικήσουμε
-Την άμεση στελέχωσή του με το αναγκαίο εξειδικευμένο προσωπικό μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων .
-Την αναγκαία κρατική χρηματοδότησή του ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται πλήρως, με τις προσφερόμενες υπηρεσίες του στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής μας.
-Την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής λογικής και δράσης στη λειτουργία του, με ελεύθερη και απολύτως δωρεάν πρόσβαση ασφαλισμένων και ανασφαλίστων στις προσφερόμενες υπηρεσίες του.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στα σχέδια υποβάθμισης και αλλαγής ρόλου του Δημόσιου Νοσοκομείου μας.
Αγωνιζόμαστε για την αναβάθμισή του, για να μπορεί κάθε πολίτης, κάθε ώρα να βρίσκει λύση στα προβλήματα υγείας του.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και σε όσους τις εφαρμόζουν, που οδηγούν το Νοσοκομείο σε πλήρη απαξίωση και διάλυση.
Αγωνιζόμαστε για ένα Σύστημα υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, με ελεύθερη πρόσβαση όλων των κατοίκων σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, χωρίς χαράτσια και πληρωμές, γιατί η Υγεία είναι απόλυτο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites