Η Μοναδική Πρεβεζάνα Φαίη Σουίδα στο Zumbathon 2015 για καλό σκοπό-Συνέντευξη στο Mypreveza.gr

Εν έτη 2015 η Zumba® έχει κατακτήσει  και συνεχίζει να κατακτά όλον το κόσμο, την Ελλάδα και φυσικά την Πρέβεζα. Η πόλη μας έχει την τύχη να διαθέτει τρεις μόνο πιστοποιημένες Zin™ εκπαιδεύτριες Zumba®, μια από τις οποίες είναι η γνωστή σε όλους μας Φαίη Σουίδα. Η Φαίη μάλιστα θα είναι η μοναδική Πρεβεζάνα εκπαιδεύτρια χορού η οποία θα συμμετέχει στο μεγαλύτερο Zumba γεγονός της Ελλάδας, το Zumbathon®. Για την μεγάλη αυτή τιμή τόσο για την ίδια, όσο και για την πόλη μας η Φαίη Σουίδα παραχώρησε συνέντευξη στο mypreveza.gr.

Καλησπέρα Φαίη πες μας λίγα λόγια για εσένα.
Καλησπέρα και σε σας! Στα παιδικά μου χρόνια ξεκίνησα να χορεύω στην ηλικία των 8 ετών  με παραδοσιακούς χορούς και στα 13 ασχολήθηκα με τη ρυθμική γυμναστική και το μπαλέτο. Αργότερα έκανα πολλά είδη χορών οπως Hip-Hop, Αργεντίνικο Τάνγκο, και τέλος κατέληξα στο να σπουδάσω επαγγελματικό Latin και Ballroom. Από το 2009 έως και σήμερα  ως καθηγήτρια χορού προετοιμάζω μαθητές για επαγγελματικό Latin και Ballroom και επίσης διδάσκω Stretching, LRFdancextreme, Zumba® Fitness, Zumba® Kids & kids jr. και Aqua® zumba στη σχολή Pa Bailar που στεγάζεται την Πρέβεζα.















Τι είναι η  Zumba® για σένα;


Η Zumba® για μένα είναι ο καλύτερος τρόπος διασκέδασης  γυμναστικής και χορού ταυτόχρονα. Μαθαίνουμε διάφορους ρυθμούς και κουλτούρες. μέσα από ένα συνδυασμό λάτιν και εθνικ μουσικής.
Είναι φιλοσοφία Ζωής!
Σε μία περίοδο που η ζωή είναι γεμάτη stress και δυσκολίες ένας μαθητής σε ένα μάθημα Zumba®  έρχεται σε ένα θετικό και ευχάριστο περιβάλλον, είναι μία διέξοδος και ένας τρόπος να περνάει κανείς ευχάριστα και να εκτονώνεται χορεύοντας και κάνοντας γυμναστική μέσα από ασκήσεις οι οποίες είναι προσαρμοσμένες με ένα συγκεκριμένο τρόπο ώστε ο μαθητής δεν καταλαβαίνει ότι γυμνάζεται.
























Σε ποια είδη Zumba ® καθοδηγείς τους μαθητές σου;



Είμαι επίσης πιστοποιημένη στα εξειδικευμένα προγράμματα Zumba® Kids & Zumba® Kids jounior και Aqua®zumba.
Το Zumba®Kids jounior & Zumba®Kids είναι προγράμματα για παιδιά από ηλικία 4-6 και από 7-11 ετών αντίστοιχα ειδικά σχεδιασμένα για της ανάγκες των παιδιών με βάση την ψυχολογία τους και την σωματική τους ανάπτυξη. Παράδειγμα σε ένα μάθημα Zumba® kids jr. από ηλικία 4-6 ετών το παιδάκι μπορεί να έρθει στην αίθουσα να αναπτύξει την αυτοπεποίθηση του να μάθει να κοινωνικοποιείτε, να δουλεύει σαν ομάδα, με μουσική ευχάριστη και χορογραφίες κατάλληλες για την μυϊκή τους ανάπτυξη.
Η Aqua® Ζumba, είναι ένα νέο είδος προπόνησης στο νερό ώστε να αποφύγουμε τους κραδασμούς, δεν καταπονείται το σώμα, οι αρθρώσεις, τα πέλματα. Είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα για όσους έχουν προβλήματα στη μέση  και τα γόνατα, αλλά θέλουν να απολαύσουν τα ευεργετικά αποτελέσματα του νερού όπως τόνωση και σύσφιξη σε όλο το σώμα, καύση ακόμα περισσότερων θερμίδων.

Τι κερδίζει κάποιος κάνοντας Zumba ®;
Τι άλλο από το να γυμνάζεται και να διασκεδάζει μαζί!Χάρις στους γρήγορους και αργούς ρυθμούς
που εναλλάσσονται  προκαλεί ταχεία καύση λίπους και τη βελτίωση του καρδιοαναπνευστικού συστήματος, αυξάνει τον μεταβολισμό, βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, την ευκαμψία και την δύναμη. Aνάλογα πόσο έντονη είναι η προπόνηση μπορεί κάποιος να κάψει από 500 έως και 1000 θερμίδες! Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μέσα από την Zumba ®, οι μαθητές γίνονται φίλοι μεταξύ και αυτό την καθιστά ως την κοινωνικότερη μορφή γυμναστικής.

Είσαι μία από τις 3 Πιστοποιημένες Zumba Instructor στην Πρέβεζα.Τι ακριβώς σημαίνει πιστοποιημένος Zin™;;

Zumba® Instructor Network (ZIN™) είναι η αδειοδοτηση που έχουμε να διδάσκουμε το/α πρόγραμμα/τα Zumba δηλαδή με λίγα λόγια  αν δεν είσαι Zin™ δεν σου επιτρέπεται να ονομάσεις τα μαθήματα σου Zumba.
Οπότε για να είναι σίγουρος ο μαθητής ότι γυμνάζεται με ασφάλεια, απολαμβάνοντας την μέγιστη εμπειρία του προγράμματος ZUMBA® FITNESS  χρειάζεται ο εκπαιδευτής να έχει διαρκή ενημέρωση και σεβασμό προς το πρόγραμμα. Είναι τεράστιας σημασίας για έναν σωστό επαγγελματία που σέβεται το επάγγελμα που ακολουθεί και τους μαθητές του να ενημερώνεται διαρκώς για το πρόγραμμα ZUMBA® FITNESS και να φέρει την απαραίτητη αδειοδότηση.




Πρόσφατα έγινες εθελόντρια σε ένα πρόγραμμα.

Πρόκειται για το Zcom (Zin™ community council) όπου συνδέει όλους τους πιστοποιημένους Ζumba εκπαιδευτές από όλο τον κόσμο. Το Ζcom είναι ένα πρόγραμμα εθελοντικό που βοηθάει στην οικοδόμηση των τοπικών κοινοτήτων επίσης κρατάμε ενημερωμένη την κοινότητα μας είτε με διάφορα νέα που μας αφορούν, είτε με δράσεις συνεργαζόμενοι πάντα και σε επικοινωνία με τα κεντρικά γραφεία Ζumba. Στην Ελλάδα είμαστε 9 εθελοντές έλληνες  όπου  μαζί με άλλους 4 εθελοντές εκπαιδευτές από Χώρες του εξωτερικού εκπροσωπούμε όλοι μαζί το διαμέρισμα (district20) (Ελλάδα- Κύπρος- Τουρκία-Γεωργία-Βουλγαρία-Αλβανία- Αζερμπαϊτζάν).













Τα Zumbathon® τι στόχο έχουν;

To πιο όμορφο κομμάτι της δουλειάς μας!!! Μέσα από κάτι που αγαπάμε τόσο πολύ να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο. Για 3 ώρες πιστοποιημένοι Zumba®  Instructors, αφιλοκερδώς, χορεύουμε και ΟΛΑ τα έσοδα δίνονται για τον εκάστοτε καλό σκοπό. Φέτος συγκαταλέγομαι  στην ομάδα εθελοντών (Ζcom) θα χορέψω μαζί με την ομάδα συναδέλφων μου εθελοντών Οn stage στο μεγαλύτερο Ζumbathon®  που δημιουργείτε στην Ελλάδα για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αθήνα, τα έσοδα θα διατεθούν για την στήριξη των ατόμων με μυϊκή δυστροφία (www.mdahellas.gr) . Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για ένα και μοναδικό καλό σκοπό μοιράζοντας την χαρά μας μαζί με 2000 άτομα που θα βρίσκονται εκεί instructors, μαθητές ή μη από όλη την Ελλάδα στο κλειστό Τae kwon do Δέλτα Φαλήρου στις 7 Νοεμβρίου 2015 στης 4:00 μμ.

Φαίη σε Ευχαριστούμε πολύ για αυτή την συνέντευξη και χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί είσαι μία γυναίκα η οποία δεν σταματά να εξελίσσετε. 
Χαρά μου να μιλώ για την δουλειά μου, που μαζί με την οικογένεια μου είναι ότι αγαπώ περισσότερο. Μεταδίδω  όλες τις γνώσεις που έχω αποκτήσει και “συνεχίζω να αποκτώ” γιατί ο χορός και ο δάσκαλος δεν σταματούν ποτέ να εξελίσσονται.
Σκοπός μου είναι κάθε μαθητής να χορεύει από απλά αξιοπρεπώς, μέχρι να με ξεπεράσει!!!

* Η Φαίη Σουίδα έχει τα παρακάτω επαγγελματικά διπλώματα χορού:
Επαγγελματικό πτυχίο American Latin (Fread Astaire)
Επαγγελματικό πτυχίο American Latin (Gene Kelly)
Επαγγελματικό πτυχίο American Ballroom (Fread Astaire)
Επαγγελματικο Salsa Dance Teachers Diploma (IDTA)
Οfficial instructor of LRFdanceXtreme
Οfficial instructor of  Stretching
Οfficial instructor of Zumba® B1 and Zumba® B2, Zumba® kids and Zumba® kids jr, Aqua®Zumba
Είναι μέλος του IDTA (International Dance Teacher Association) και
μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID- UNESCO).

και θα την βρείτε στην σχολή  “Pa Bailar ” Επτανήσου 27 στην Πρέβεζα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Ήττα για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας από τον ΖΑΟΝ στην έναρξη της Pre League

23/10/2023, 11:00 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Πρώτη θέση για τον Φιλαθλητικό στο τουρνουά της Πρέβεζας

24/09/2023, 6:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυναμικό ξεκίνημα με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα για τις Νεάνιδες του ΣΚ Νικόπολη

20/09/2023, 8:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει από την ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

18/09/2023, 8:29 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Τους μεγάλους του χορηγούς επισκέφθηκε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας

16/09/2023, 9:34 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας : Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο τελικός του Super Cup

12/09/2023, 9:14 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο 28χρονος Παπασάββας από την Κρανιά ζει τα όνειρα που έκανε όταν ήταν 15 χρονών

11/09/2023, 11:10 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Έναρξη ακαδημιών Σ.Κ.Νικόπολη Πρέβεζας

04/09/2023, 12:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites