Ερώτηση στην Βουλή για το Νοσοκομείο Πρέβεζας έκανε ο Βουλευτής Στέργιος Γιαννάκης

παξίωση Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας – κλείσιμο κλινικών.
                                                                             
Με συνεχείς Ερωτήσεις μου και Αναφορές, έχω επισημάνει επανειλημμένα την κρισιμότητα της κατάστασης που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, αλλά και στα Κέντρα Υγείας του Νομού Πρεβέζης.
Πέρα από το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν σοβαρότατα διοικητικά, λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα, τις τελευταίες ημέρες ανεστάλη  γι’ άλλη μια φορά , και η λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής.
Το τελευταίο αυτό δυσάρεστο γεγονός, ήρθε να προστεθεί  στο προηγούμενο κλείσιμο τόσο της Ουρολογικής, όσο και της Ορθοπεδικής κλινικής, ενώ απειλούνται με αναστολή και τα υπόλοιπα τμήματα και κλινικές  του Νοσοκομείου, που λειτουργούν ήδη οριακά και μόνον χάρις στην αίσθηση ευθύνης και το φιλότιμο του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού.
Ιδιαίτερα σε ότι αφορά την Καρδιολογική Κλινική, που για πολλά χρόνια έσωζε πραγματικά ζωές, η αναστολή λειτουργίας της δεν οφείλεται μόνον στην οικονομική δυσπραγία και την έλλειψη υγειονομικού υλικού, αλλά κυρίως στις ρουσφετολογικές  αποσπάσεις γιατρών που αποδυνάμωσαν την Κλινική, κατακρίθηκαν από ολόκληρη την τοπική κοινωνία και οδήγησαν σε παραίτηση άλλους δύο καρδιολόγους.
Τα Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας  υποβαθμίζεται συνεχώς και ουσιαστικά έχει μετατραπεί σε μονάδα Πρωτοβάθμιας Υγείας, δηλαδή ένα ακόμα Κέντρο Υγείας, αδυνατώντας να καλύψει ακόμα και βασικές ανάγκες και  υπηρεσίες Υγείας του τοπικού πληθυσμού.
Κατά καιρούς και όταν «ο κόμπος φτάνει στο χτένι» και αρχίζει να γίνεται έντονη η αντίδραση των φορέων αλλά και των κατοίκων, η Πολιτεία φροντίζει με διαρροές και δελτία τύπου να ανανεώσει τις υποσχέσεις της , ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση, ότι θα υπάρξουν πιστώσεις, ότι θα γίνουν προσλήψεις κ.τ.λ., υποσχέσεις όμως που ποτέ δεν υλοποιούνται.
Με βάση τα παραπάνω
ΕΡΩΤΑΤΑΙ
ο κύριος Υπουργός:
1.Τι προτίθεται ΄ΑΜΕΣΑ   να πράξει προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας.
2. Ποια μέτρα θα πάρει για να  αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της αναστολής της Καρδιολογικής Κλινικής, προκειμένου να αποκατασταθεί η πλήρης λειτουργία της.
Ο ερωτών Βουλευτής
Γιαννάκης  Στέργιος
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Νομού Πρεβέζης


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites