Ο Στρατής Βουγέλης σχολιάζει το δελτίο τύπου του τομέα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας

Σχολιάζοντας το δελτίου τύπου του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις
1.Ορθά, αλλά με ένα ερωτηματικό, επισημαίνεται ότι «Τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο νομό μας τόσο το Νοσοκομείο, όσο και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, μετά από τα πέντε χρόνια σκληρής πολιτικής λιτότητας…»
Μόνο που οι συντάκτες ξέχασαν να επισημάνουν ότι αυτή η λιτότητα ήταν αποτέλεσμα εφαρμογής επί 5 έτη ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και πολιτικών που απορρέουν από συγκεκριμένες κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ και των μεγάλων επιχειρήσεων. Ότι επίσης τα προβλήματα στο χώρο της υγείας και στο νοσοκομείο οφείλονται και σε δυο απανωτά ΜΝΗΜΟΝΙΑ που υπέγραψαν οι προηγούμενε ς κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις με την τρόικα . Και ένα τέτοιο 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ μέσω πρώτα των προαπαιτούμενων υπόγραψε η συγκυβέρνηση με Κορμό του ΣΥΡΙΖΑ με τους …θεσμούς !
Παρεμπιπτόντως από το όλο κείμενο του δελτίου τύπου απουσιάζει η λέξη … ΜΝΗΜΟΝΙΟ και συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων !!!
Τυχαίο;
2. Αν δεν με απατά η μνήμη μου επί 8-9 μήνες τώρα κυβέρνηση, με ενδιάμεσο μια εκλογική αναμέτρηση, είναι ένα σχήμα με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.
α ) Ο οποίος εφάρμοσε κατά γράμμα τον ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ προϋπολογισμό άγριας λιτότητας και φτώχειας της προηγούμενης κυβέρνησης, εφάρμοσε κατά γράμμα και το τμήμα του που αφορά την Υγεία και τα νοσοκομεία. Έχει οδηγήσει πλείστα νοσοκομεία στα πρόθυρα της κατάρρευσης .Και όχι μόνο τoν εφάρμοσε αλλά απεδείχθη ως ένα βαθμό και βασιλικότερη του βασιλέως. Διότι είμαστε στο τέλος του Σεπτεμβρίου και έως τώρα από τον προϋπολογισμό έπρεπε να έχουν εκταμιευθεί τα εννέα δωδεκατημόρια της προβλεπόμενης κρατικής χρηματοδότησης και όμως από αυτή την ετήσια προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση το Νοσοκομείο μας έχει επιχορηγηθεί μόνο με το28- 30% περίπου!!!! Το ίδιο ισχύει για όλα τα νοσοκομεία. Με το ρυθμό αυτό ζήτημα είναι αν μέχρι τέλους του έτους χορηγηθεί το 50-60% της προβλεπόμενης κρατικής χρηματοδότησης . Αυτό σημαίνει τεράστιες ελλείψεις και στέγνωμα του Νοσοκομείου σε υγειονομικό υλικό, σε τρόφιμα, σε υπηρεσίες , σε καύσιμα κλπ κλπ.
β ) Ο οποίος συνέχισε την πολιτική των ουσιαστικά μηδενικών προσλήψεων που εδώ και χρόνια εφάρμοζαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αντί αυτού συνεχίζει να κραδαίνει μια απόφαση για προκήρυξη 4500 θέσεων που εδώ και δυο χρόνια έρχεται και επανέρχεται στο προσκήνιο και ποτέ δεν υλοποιείται. Ούτε και το 2015 θα υλοποιηθεί. Εξ άλλου αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό των 30000 κενών οργανικών θέσεων των νοσοκομείων και ασπιρίνη στις χιλιάδες υγειονομικών που αποχωρούν κάθε έτος.
Να θυμίσουμε ότι τα τελευταία 5 έτη από το Νοσοκομείο χάθηκαν πάνω από 120 πραγματικές θέσεις εργασίας .
3.Η λύση δεν είναι η πρόσληψη 3-4 επικουρικών γιατρών και 2-3 επικουρικών νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Πρέβεζας αλλά οι μαζικές προσλήψεις προσωπικού μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης.
Πρώτο γιατί το Νοσοκομείο έχει ανάγκη από μόνιμο προσωπικό και όχι από προσωπικό που έρχεται και παρέρχεται με επισφαλείς εργασιακές σχέσεις.
Δεύτερον γιατί το επικουρικό προσωπικό πληρώνεται από το τα διαθέσιμα του Νοσοκομείου και το Νοσοκομείο Πρέβεζας δεν έχει αυτά τα κονδύλια.
Τρίτον γιατί οι κενές οργανικές θέσεις γιατρών του ΕΣΥ ακόμη και με το μνημονιακό οργανισμό είναι 17 και δεκάδες οι πραγματικά κενές θέσεις προσωπικού της νοσηλευτικής υπηρεσίας , διοικητικού και τεχνικού προσωπικού.
Η μόνη λύση λοιπόν είναι η αγωνιστική διεκδίκηση κάλυψης όλων των κενών θέσεων με προσωπικό μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης και η άμεση και γενναία κρατική χρηματοδότηση του Νοσοκομείου για να μπορέσει να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες του ντόπιου και όχι μόνο πληθυσμού σε δευτεροβάθμια περίθαλψη.
Ο αγώνας αυτός πρέπει να είναι ενταγμένος στον συνολικότερο αγώνα για ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας με δωρεάν υπηρεσίες σε όλες τις βαθμίδες του και με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσα σε αυτό.
Σε αυτή την κατεύθυνση θα πορευτούμε ως εργαζόμενοι.
Τη επόμενη εβδομάδα μέσα από τη γενική συνέλευσή μας θα καθορίσουμε τις δράσεις και κινητοποιήσεις μας καλώντας όλη την Πρεβεζάνικη κοινωνία να πορευτεί μαζί μας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Το έθιμο με τα πολυσπόρια

20/11/2023, 11:54 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Απελευθέρωση της πόλεως τοπική εορτή (του Θεόδωρου Δράκου)

24/10/2023, 8:56 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής (Β΄Μέρος)

24/10/2023, 7:46 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής

23/10/2023, 3:31 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παναγία η Πρεβεζάνα

14/08/2023, 9:35 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αντί επικηδείου για τον Γιώργο Ι. Μουστάκη

20/07/2023, 12:20 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τουρκική Εισβολή στη Κύπρο. 49 χρόνια Κατοχής (του Γιάννη Γιώτη)

20/07/2023, 11:00 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Πνιγμοί στην θάλασσα και ασφαλής κολύμβηση (του Απόστολου Κατσανάκη)

18/07/2023, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites