Παρασκευή, 06/12/2019

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ: Αστυνομικός ξεδιψά παιδάκι


H «οδύσσεια» των προσφύγων δεν έχει τέλος! – Κάθε πληροφορία, κάθε είδηση έρχεται δεύτερη, μπροστά στην εικόνα ενός αστυνομικού που δίνει νερό σε ένα παιδάκι

H «οδύσσεια» των προσφύγων στη FYROM δεν έχει τέλος! Χιλιάδες πρόσφυγες εξακολουθούν να βρίσκονται στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια. Υπό καταρρακτώδη βροχή, με τη λάσπη και τα σκουπίδια να τους «πνίγουν», περιμένουν καρτερικά μπροστά από το συρματόπλεγμα και τους αστυνομικούς που είναι παρατεταγμένοι κατά μήκος των συνόρων, περιμένοντας ένα τους νεύμα προκειμένου να περάσουν τη μεθόριο.Η  φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου απεικονίζει μια σκηνή που έχουν στήσει για να προφυλαχθούν από την καταιγίδα που έρχεται.  Ρίγη συγκίνησης προκαλεί και το συγκλονιστικό φωτογραφικό στιγμιότυπο που ακολουθεί! Κάθε πληροφορία, κάθε είδηση έρχεται δεύτερη, μπροστά στην εικόνα ενός αστυνομικού που δίνει νερό σε ένα παιδάκι. 


Ο αριθμός των προσφύγων από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν που επιδιώκουν να περάσουν στην δυτική Ευρώπη μέσω Βαλκανίων έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Καθημερινά καταφθάνουν 2.000 άνθρωποι στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ. Πρόκειται για διπλάσιο αριθμό σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, υποστηρίζουν οργανώσεις αρωγής. 

Σύμφωνα με αυτές, η αύξηση του αριθμού των προσφύγων οφείλεται στα σχέδια της Ουγγαρίας να κλείσει με ένα μεγάλο φράχτη τα σύνορα με την γειτονική Σερβία μέχρι τα τέλη Αυγούστου.


  

πηγή:protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ