Δευτέρα, 27/01/2020

Ο Πρεβεζάνος Χαρίλαος Νίκου «καλύτερος» πιλότος του ΝΑΤΟ!

Με καταγωγή από το Ριζοβούνι της Πρέβεζας ο υποσμηναγός Χαρίλαος Νίκου, έλαβε το δίπλωμα του «1ου καλύτερου Πολεμιστή» του ΝΑΤΟ!
Έπειτα από σκληρή εκπαίδευση, που διήρκεσε έναν μήνα στην Ισπανία, μεταξύ αεροπορικών δυνάμεων της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Γαλλίας, της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, ο 30χρονος χειριστής, που ανήκει στη 343 Μοίρα της Σούδας κατάφερε και κέρδισε την πρωτιά. Ο Χαρίλαος Νίκου είναι παντρεμένος και πατέρας ενός μικρού κοριτσιού και σχετικά με αυτή του την επιτυχία δηλώνει: «Η βράβευση αποτελεί ανταμοιβή των κόπων επί σειρά ετών.Από εκεί και πέρα δε σημαίνει τίποτε περισσότερο, γιατί η μάχη στο Αιγαίο είναι καθημερινή. Απλώς ο τίτλος αυτός με γεμίζει με μεγάλες ευθύνες για να μεταδώσουμε τις εμπειρίες μας στους νεότερους και να κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε το καθήκον μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η διάκριση είναι αποτέλεσμα συνδυασμού αρκετών παραγόντων, καθώς από τη μία παίζει σημαντικό ρόλο η εκπαίδευση στο δύσκολο περιβάλλον του Αιγαίου, και από την άλλη η εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ