Δευτέρα, 16/12/2019

Κορυφαίος προορισμός για το Δεκαπενταύγουστο, η Πάργα

Ανάμεσα στους 10 πιο δημοφιλείς προορισμούς, που επέλεξαν για να περάσουν το φετινό Δεκαπενταύγουστο οι Έλληνες τουρίστες, περιλαμβάνεται η «δική» μας Πάργα.
Οι «όψιμοι» επισκέπτες του Αυγούστου, στην πλειονότητά τους Έλληνες που αποφάσισαν ότι παρά την πληγωμένη ψυχολογία και τους περιορισμούς στα οικονομικά, ο χειμώνας δεν θα βγει χωρίς λίγες διακοπές, δίνουν δεύτερη ευκαιρία στους ξενοδόχους πολλών περιοχών της χώρας, μετά την καταστροφή του Ιουνίου και του Ιουλίου.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το τουριστικό site κρατήσεων «trivago», στην κορυφή των προτιμήσεων για το φετινό καλοκαίρι βρίσκεται η Χαλκιδική, εκτοπίζοντας την Πάργα που καταλάμβανε πέρυσι τη θέση αυτή, η οποία ωστόσο παραμένει μεταξύ των κορυφαίων προορισμών. Υψηλότερα στις προτιμήσεις των Ελλήνων είναι φέτος και η Θάσος, η οποία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, ενώ τα νησιά του Ιονίου φαίνεται να προτιμώνται περισσότερο συγκριτικά με το περασμένο καλοκαίρι, αφού φέτος είναι ψηλά στις προτιμήσεις η Λευκάδα και η Ζάκυνθος, ενώ την εμφάνισή της στους είκοσι δημοφιλέστερους προορισμούς κάνει φέτος και η Κεφαλλονιά. Τα νησιά του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού παραμένουν αγαπημένοι προορισμοί και αυτή τη χρονιά, ενώ τα Χανιά είναι σταθερά μεταξύ των δημοφιλέστερων επιλογών των Ελλήνων, τόσο πέρυσι, όσο και φέτος.
Η παραπάνω, ανάλυση βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγε η «trivago» για αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ 1ης Ιουνίου και 9ης Αυγούστου, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 13 και 17 Αυγούστου, με ελάχιστη διαμονή μιας διανυκτέρευσης.
Κρουαζιέρα
Την ίδια στιγμή, η χώρα μας, αποτελεί το νούμερο ένα προορισμό για πολυτελείς διακοπές κρουαζιέρας, σύμφωνα με την έρευνα Αυγούστου 2015 της «CruiseCompete», σχετικά με τις τάσεις στην παγκόσμια βιομηχανία κρουαζιέρας.
Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίζονται στις προσφορές κρουαζιέρας που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση από το κοινό και στις συναλλαγές που διεξάγονται μέσω της μεγάλης διαδικτυακής πλατφόρμας για την κρουαζιέρα.
Οι πρωτιές της Ελλάδας στην πολυτελή κρουαζιέρα συνεχίζονται με τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και τη Ρόδο να βρίσκονται ψηλά στη λίστα πολυτελείας ως τα πιο δημοφιλή λιμάνια κρουαζιέρας, ενώ η Αθήνα είναι στα 10 κορυφαία λιμάνια αναχώρησης για κρουαζιέρα πολυτελείας.
proinanea

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ