Δευτέρα, 09/12/2019

Η Πρέβεζα γιορτάζει την Ναυμαχία του Ακτίου-Κολυμβητικός Διάπλους «Εν Νικόπολει Άκτια» 2015 (photos+Video)

 Ως Γνωστό τοις πάση η πόλη της Πρέβεζας στις 2 Σεπτεμβρίου γιορτάζει την ιστορική Ναυμαχία του Ακτίου. Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της επετείου τα τελευταία 3 χρόνια διοργανώνονται αθλητικοί αγώνες όπως ο κολυμβητικός διάπλους Ακτίου Πρέβεζας και αγώνας δρόμου 10χλμ. Για πρώτη χρονιά φέτος θα διεξαχθεί και το 1ο Ακτια Τρίαθλον στο οποίο σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία θα έχει πάνω από 100 συμμετοχές αριθμός απολύτως ικανοποιητικός για Τρίαθλο.
Σήμερα Σάββατο και ώρα 10:30 το πρωί πραγματοποιήθηκε στην Παραλία της Πρέβεζας ο κολυμβητικός διάπλους σε δύο αποστάσεις. Μία μικρή απόσταση για τους μικρούς φίλους της κολύμβησης και η μεγάλη απόσταση από το Άκτιο για τους μεγάλους.

 Η διάσχιση από το Άκτιο είχε πολλά αγκάθια καθώς τα θαλάσσια ρεύματα οδήγησαν τους κολυμβητές εκτός πορείας ωστόσο παρά τις αντίξοες τερμάτισαν όλοι κανονικά.

Το άλλο αγκάθι ήταν τα αγκάθια των αχινών που πάτησαν σύμφωνα με τις πληροφορίες του mypreveza.gr πάνω από 4 κολυμβητές με μερικούς από αυτούς να είναι άτυχοι καθώς συμμετέχουν σε όλα τα αγωνίσματα.
Η προχειρότητα που διακατέχει τον δήμο Πρέβεζας στις περισσότερες διοργανώσεις του δεν έλειπε και από την σημερινή αφού 3 χρόνια και δεν αξίωσαν να φτιάξουν ένα βάθρο της προκοπής

…Ελπίζουμε το καλό να το έχουν φιλάξει για να ανέβουν το βράδυ οι Έλληνες πανελληνιονίκες Παρμάκης και Ρήγα οι οποίοι θα τρέξουν στον αγώνα δρόμου των 10χλμ.
Και μπορεί ότι γίνεται για την πόλη μας να είναι καλό, αν γίνεται σωστά όμως είναι ακόμα καλύτερο …
Από τον σημερινό διάπλου ξεχώρισε ο 4χρονος κολυμβητής Λευτέρης Μπούτικος του Ποσειδώνα Πρέβεζας

ενώ οι νικητές ήταν:
Στην μικρή απόσταση

Κορίτσια:
1η Κατσανάκη Ελένη
2η Φρειδερίκη Μπούτικου
3η Βαγγέλη Ειρήνη

Αγόρια;
1ος Χρήστος Γαζής
2ος Ναστούλης Ηρακλής
3ος Γαζής Ανδρέας

Στο μεγάλο διάπλου:

Γυναίκες
1η  Σαββακάκη Κωνσταντίνα με χρόνο 16:30
2η Μαντά Έλλη με χρόνο 16:47
3η Pascal Purnelle με χρόνο 21:14

Άνδρες

1ος Βιζαράκης Μανούσος με χρόνο 16:39
2ος Μάλφας Μάξιμος με χρόνο 19:05
3ος Κατσανάκης Κωνσταντίνος με χρόνο 19:48

Αντί για κύπελλο ως αναμνηστικό για τους νικητές δόθηκαν καραβάκια από Θαλασσόξυλα Πρέβεζας του Στέφανου Καλλίνικου ο οποίος μάλιστα συμμετείχε στον μικρό διάπλου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ