Τετάρτη, 19/02/2020

Έκθεση Ζωγραφικής της Ροδίου-Λέκκα Ειρήνης στην Οικία Αθανασιάδη

Βιογραφικό Ροδίου Λέκκα Ειρήνη
Γεννήθηκα και ζω στα Ιωάννινα. Ασκώντας την επαγγελματική μου δραστηριότητα (ΔΕΗ) έζησα το διάστημα 1974-80 στην Πρέβεζα από την οποία αποτυπώθηκαν στη μνήμη μου εικόνες ανυπέρβλητης ομορφιάς. Η αγάπη μου για τη ζωγραφική άρχισε από τα παιδικά μου χρόνια. Την περίοδο αυτή τα υλικά ήταν μολύβια & ξυλομπογιές, αργότερα δοκίμασα την υδατογραφία.
Στην ηλικία των 12 χρονών ο Παύλος Βρέλλης (Μουσείο Κέρινων Ομοιομάτων) και ο καθηγητης των εικαστικων στο Οικονομικο Γυμνάσιο Ιωαννίνων κ. Παπαγεωργίου, διέγνωσαν την κλήση μου και μου πρότειναν μετά τις λυκειακές μου σπουδές να συνεχίσω στη σχολή Καλών Τεχνών.
Τα τελευταία χρονια οι επισκέψεις μου στην Πρέβεζα έγιναν πολύ συχνές λόγω της εδώ διαμονής της κόρης μου. Αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να θητεύσω στο εργαστήριο του Κώστα  Καλέντζη στο οποίο εκτός από τις τεχνικές στη ζωγραφική διαδαχτήκαμε ιστορία τέχνης και αισθητική της εικόνας. Πολλές ασκήσεις γίνονταν έξω από το εργαστήριο στο αστικό και φυσικό περιβάλλον. Παράλληλα στα Ιωάννινα, παρακολούθησα μαθήματα στο «ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ»του δήμου με δασκάλους τους: Νίκο Μάντζιο, Έλσα Τάτση, Ι. Γκούντζο, Δ. Δημόπουλο. Το 2013 & 2014 ζωγράφισα με τον Ολλανδο ζωγράφο Βart Elfrind σε φυσικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
Μέχρι σήμερα έλαβα μέρος σε 13 ομαδικές εκθέσεις:
1η  ομαδικη Ιωάννινα Γυμνάσιο (βραβείο).
2η 1997 Ιωάννινα. Καλλιτεχνική ομάδα γυναικων Ηπείρου.
3η 2010 Πρέβεζα συμμετοχή με λίγα έργα σε ατομική έκθεςη του Κώστα Καλέντζη.
4η 2011-12-13-14 Πρέβεζα πινακοθήκη κ. Λέανδρου Σπαρτιώτη.
5η 2012 Πρέβεζα Τράπεζα Marfin (ραδιομαραθωνιος ΣΚΑΪ –φιλανθρωπικούς σκοπούς).
6η 2012 Πρέβεζα Πινακοθήκη «Γιάννης Μόραλης» για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Πόλης.
7η 2013 Πρέβεζα Πινακοθήκη «Γιάννης Μόραλης».
8η 2012-13-14 Ιωάννινα Πνευματικό Κέντρο με το εικαστικο εργαστηριο του Δήμου.

Ευχαριστώ το δάσκαλό μου Κώστα Καλένζη για την ενθάρυνση και τη βοήθεια στη διοργάνωση αυτής της πρώτης μου ατομικής έκθεσης.
Λίγα λόγια για τα έργα μου
Στη δουλειά μου ανεξάρτητα από τα υλικά που χρησιμοποιώ, προσπαθώ να αποδώσω ρεαλιστικά το θέμα αποφεύγοντας τη φωτογραφική απεικόνιση. Χρησιμοποιώ την ιμπρεσιονιστική γραφή και σε αρκετά υπεισέρχονται εξπρεσιονιστικά στοιχεία.
Έργα μου βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές φίλων και στην Πιναοθήκη Λέανδρου Σπαρτίώτη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ