Σάββατο, 14/12/2019

Αθλητικό διήμερο στην Πρέβεζα στις 29 και 30 Αυγούστου-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει στις 29 και 30 Αυγούστου 2015 τα 3α ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ  ΑΚΤΙΑ 2015.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κολυμβητικούς αγώνες, αγώνες δρόμου και αγώνα τριάθλου.
Οι αγώνες πραγματοποιούνται στα πλαίσια των εορτασμών της ναυμαχίας του Ακτίου.
Ο αγώνας του τριάθλου διοργανώνεται για πρώτη φορά στην πόλη μας και πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δημοφιλές άθλημα πλέον και για τα ελληνικά αθλητικά δρώμενα.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί μπροστά από το δημαρχείο της πόλης όπου στο λιμάνι θα γίνει το κομμάτι της κολύμβησης (750 μέτρα) έπειτα με αφετηρία και τερματισμό το δημαρχείο θα ποδηλατήσουν έως τον Άγιο Θωμά δύο φορές (συνολικά 22 χιλιόμετρα) και ακολουθεί το δρομικό κομμάτι ( έως τον Παντοκράτορα και επιστροφή , συνολικά 5 χιλιόμετρα) με αφετηρία και τερματισμό πάλι το δημαρχείο.
Τεχνική – οργανωτική υποστήριξη σε όλο αυτό το εγχείρημα θα παρέχει στον Δήμο μας ο γνωστός παγκόσμιος πρωταθλητής του τριάθλου (2 ολυμπιακές συμμετοχές) και προπονητής της εθνικής ομάδας του τριάθλου Ελλάδος και Κύπρου Βασίλης Κρομμύδας.
Στην οργάνωση και την προώθηση του αγώνα συμμετέχει επίσης η Πρεβεζάνα χρυσή ολυμπιονίκης Αθανασία Τσουμελέκα.
Αντίστοιχοι αγώνες άλλων πόλεων συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου με τις συμμετοχές και τους επισκέπτες να ξεπερνούν τις 2-3.000 κόσμου για το διήμερο συνήθως. Την προηγούμενη ημέρα (Σάββατο 29 Αυγούστου το απόγευμα) ο σύλλογος δρομέων διοργανώνει σε συνεργασία επίσης με τον δήμος μας τον 3ο Εν Νικοπόλει Άκτιο Δρόμο (10 χιλιομέτρων) και μαθητικό αγώνα 1000 μέτρων, ενώ την ίδια ημέρα (Σάββατο το πρωϊ ο Δήμος μας σε συνεργασία με τους κολυμβητικούς συλλόγους της πόλης διοργανώνει αγώνα κολυμβητικού διάπλου από Άκτιο στο Δημαρχείο μήκους 800 μέτρων και απο τον λιμενοβραχίονα στο Δημαρχείο μήκους 300 μέτρων. Πρόκειται λοιπόν για ένα αθλητικό διήμερο το οποίο θα φέρει πάρα πολύ κόσμο στην πόλη μας και θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους αθλητές υψηλού επιπέδου κάνοντας ευρύτερα γνωστή την πόλη και τις φυσικές της ομορφιές.
Όλοι οιαγώνες τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου και του ΣΕΓΑΣ ενώ η χρονομέτρηση   όλων των αγωνισμάτων θα γίνει ηλεκτρονικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ