Παρασκευή, 07/08/2020

Απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου στο δημοσίευμα του mypreveza.gr για τον Rick Stein και το BBC

Απάντηση στο δημοσίευμα του mypreveza.gr σχετικά με τα ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια του παγκοσμίου φήμης γευσιγνώστη Rick Stein  (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) για την κακή σύμφωνα με τον ίδιο, κατάσταση που αντίκρισε στο Μοναστήρι του Δήμου Ζίτσας. Η Περιφέρεια κάνει λόγω για μη αρμοδιότητα της στο θέμα του καθαρισμού και του ευπρεπισμού του συγκεκριμένου χώρου και πως ευελπιστεί πως οι αναφορές του BBC να αποτελέσουν μια καλή αφορμή, ώστε ορισμένα ζητήματα να τα ξαναδούν με άλλη οπτική γωνία οι τοπικές κοινωνίες.
Ως mypreveza.gr οφείλουμε να σεβαστούμε την τοποθέτηση της Περιφέρειας Ηπείρου για το θέμα χωρίς ωστόσο να την υιοθετούμε.

Διαβάστε την απάντηση:
Κύριοι,
Σχετικά με την ανάρτησή σας, «Αποθέωσε την Πρέβεζα ο Rick Stein στο ΒΒC –  Ξεφτίλισε την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ζίτσας», θέλουμε να σας επισημάνουμε τα εξής:
Η  ανάδειξη της Ηπειρωτικής γαστρονομίας  αποτελεί  σταθερή στρατηγική επιδίωξη της Περιφέρειας  και μάλιστα είναι μια από τις έξι θεματικές ενότητες που προωθεί η Περιφερειακή Αρχή μέσω του προγράμματος τουριστικής προβολής της Ηπείρου. Στο πλαίσιο αυτό η Π.Ε. Πρέβεζας και προσωπικά ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, υποδέχτηκαν το συνεργείο του BBC και στάθηκαν δίπλα τους σε όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων.
Τα ιδιαίτερα θετικά σχόλια που μεταδόθηκαν στην εκπομπή,  δεν μπορεί παρά να μας δημιουργούν αισθήματα ικανοποίησης, ταυτόχρονα δε επιπλέον ερέθισμα και για άλλες περιοχές της Ηπείρου να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Πρέβεζας.
Όσον αφορά το  σχόλιο του για το «εγκαταλειμμένο μοναστήρι της Ζίτσας»,  θα πρέπει να επισημάνουμε ότι υπάρχουν πολλά θρησκευτικά μνημεία στην Ήπειρο, που είναι αδύνατο τη σημερινή εποχή να είναι στελεχωμένα με μοναχούς κλπ., χωρίς βέβαια να χάνουν σε καμία περίπτωση την πολιτιστική τους αξία. Κι αυτή την αξία πρέπει πρώτα απ΄  όλους να την γνωρίζουν, να την αναγνωρίζουν και να την προστατεύουν οι κάτοικοι της κάθε περιοχής.
Όσον αφορά το δικό σας σχόλιο «Ξεφτίλισε την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ζίτσας», δεν ευσταθεί σε ο, τι αφορά την Περιφέρεια (ως Διοικητική – Αυτοδιοικητική μονάδα). Είναι γεγονός ότι το σχόλιο,  μας λυπεί και μας προβληματίζει.
 Η Περιφέρεια, ναι μεν,  καλείται και πολλές φορές συνδράμει για στερεώσεις, αναστηλώσεις, συντηρήσεις κ.α., μέσω προγραμματικών συμβάσεων με τους καθ΄ ύλην αρμόδιους φορείς, ήτοι Υπουργείο Πολιτισμού, Δήμους, Ιερές Μητροπόλεις,  αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι είναι ευθύνη και αρμοδιότητα της,  η παρέμβασή της για άλλες εργασίες  που απαιτούνται, όπως καθαρισμοί χόρτων, καθαριότητα κλπ..
Ευελπιστούμε πάντως ότι οι αναφορές του BBC να αποτελέσουν μια καλή αφορμή, ώστε ορισμένα ζητήματα να τα ξαναδούν με άλλη οπτική γωνία οι τοπικές κοινωνίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ