ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:”Τις πιο όμορφες μέρες δεν τις ζήσαμε ακόμα”.

Έναν στίχο του Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ δανείστηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά το διάγγελμά του στο οποίο δήλωσε πως παραιτείται, με τις εκλογές να οριστικοποιούνται.
“Τις πιο όμορφες μέρες δεν τις ζήσαμε ακόμα”.

Αυτόν τον στίχο του Τούρκου ποιητή, Ναζίμ Χικμέτ, δανείστηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό.

Ένα διάγγελμα στο οποίο ανακοίνωσε την παραίτηση της κυβέρνησής του και προανήγγειλε την άμεση διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, με πιθανότερη ημερομηνία την 20ή Σεπτεμβρίου, κάτι που όμως δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Τον στίχο του Ναζίμ Χικμέτ, ο πρωθυπουργός τον χρησιμοποίησε αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση, τονίζοντας πως χαρακηριστικά: “τις πιο όμορφες μέρες δεν τις ζήσαμε ακόμα εγκλωβισμένοι στη μάχη της διαπραγμάτευσης”.

Με διάθεση αυτοκριτικής, πολλά καρφιά στον Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά και χωρίς να ορίσει ημερομηνία εκλογών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε με διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό την παραίτηση του ίδιου και της κυβέρνησής του.
Ο κ. Τσίπρας κάνοντας απολογισμό είπε ότι περάσαμε δύσκολες στιγμές όλοι μαζί τους τελευταίους μήνες ότι η κυβέρνηση δέχθηκε εκβιασμούς και τελεσίγραφα αλλά άντεξε και περιέγραψε την κατάσταση ως «κατάσταση χωρίς προηγούμενο».
Ο κ. Τσίπρας αποθέωσε τον ελληνικό λαό για την στάση του και εξαπέλυσε επίθεση στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Αριστερή Πλατφόρμα.

«Τώρα που αυτός ο δύσκολος κύκλος έφτασε στο τέλος του και σε αντίθεση με κάποιους που θέλουν να κρατάνε έδρες και αξιώματα αισθάνομαι την ανάγκη να θέσω στην δική σας κρίση όλα όσα έπραξα», είπε ο κ. Τσίπρας.

Και συνέχισε: «Αποφάσισα και σε λίγο θα μεταβώ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να υποβάλλω την παραίτησή μου και της κυβέρνησης. Η λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου εξάνλτησε τα όριά της και ο λόγος θα δοθεί στον κυρίαρχο λαό είπε ο πρωθυπουργός».

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι κάναμε υποχωρήσεις αλλα φέραμε μια συμφωνία που με τους αρνητικούς συσχετισμούς που υπήρχαν στην Ευρώπη κάναμε ότι καλύτερο μπορούσε κανείς να πετύχει.

«Αυτή την συμφωνία, είμαστε υποχρεωμένοι να την τηρήσουμε αλλά θα δώσουμε μάχη να περιορίσουμε τις αρνητικές συνέπειες για να ξανακερδίσουμε την κυριαρχία μας έναντι των δανειστών».

Είπε ακόμα ότι: «Επαφίεμαι στην κρίση σας με την συνείδησή μου ήσυχη περήφανος για την μάχη που έδωσαν και εγώ και η κυβέρνησή μου».

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι σε κάθε περίπτωση, η δύσκολη για την ελληνική οικονομία φάση έχει τελειώσει με την εκταμίευση των 23 δις, ξεκινά η αποπληρωμή των υποχρεώσεων του κράτους προς τους ιδιώτες, «η οικονομία θα αναπνεύσει, η αγορά θα εξομαλυνθεί». «Δεν πρόκειται για το τέλος της δύσκολης κατάστασης που ζούμε πέντε χρόνια τώρα, αλλά έχω την πεποίθηση πως μπορεί να είναι η αρχή του τέλους» εκτίμησε ο πρωθυπουργός.

«Τώρα», είπε ο κ. Τσίπρας «αισθάνομαι την ηθική και πολιτική υποχρέωση να αφήσω στην δική σας κρίση όσα έπραξα, και τα σωστά και τα λάθη και τις παραλείψεις και τα θετικά και με την ψήφο σας θα κρίνετε όσαν έγιναν».

Αφησε και πάλι αιχμές για την στάση της Αριστερής Πλατφόρμας λέγοντας ότι με την θέση τους για ιδεολογική συνέπεια, θέλουν μνημόνιο με δραχμή και τους κατηγόρησε ότι μετέτρεψαν σε μειοψηφία , την κυβερνητική πλειοψηφία.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση έδωσε ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής, δήλωσε ότι έχει μπροστά του δύσκολες μάχες για καταπολέμηση της διαφθοράς, της διαπλοκής, την φοροδιαφυγή και την αλλαγή του κράτους, πράγματα που όπως είπε απαιτούν καθαρή εντολή και ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση.
newsit.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites