ΠΡΕΒΕΖΑ: Δώσε μια ευκαιρία στις χαλασμένες σου ηλεκτρικές συσκευές στην Πλατεία Ανδρούτσου (photos)

 Την ευκαιρία να γνωρίσουν τα …”μυστικά” της ανακύκλωσης παλιών, χαλασμένων ηλεκτρικών συσκευών θα έχουν σήμερα  από τις 15:00 το μεσημέρι έως τις 21:00 το βράδυ οι πολίτες της Πρέβεζας.

 Στο πάρκινγκ της Πλατείας Ανδρούτσου υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο trailer, το εσωτερικό του οποίου αναπαριστά πραγματικό χώρο σε μονάδα επεξεργασίας. Επίσης υπάρχει ειδικός πάγκος εργασίας με όλο τον απαραίτητο για την απορρύπανση οθονών τηλεόρασης και υπολογιστή εξοπλισμό, ενώ εκπρόσωπος της Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ η οποία έχει αναλάβει το έργο LIFE INFOCYCLE δείχνει τη διαδικασία.

 Το INFOCYCLE αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος της μη περιβαλλοντικά ορθής διαχείρισης των ΑΗΗΕ από τα εμπλεκόμενα μέρη, μέσω της ενημέρωσής τους για τις βλαπτικές επιπτώσεις από αυτήν, αλλά και της εκπαίδευσής τους για την ορθή διαχείριση των ΑΗΗΕ.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ως συντονιστής δικαιούχος το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΗΗΕ  Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. και ως συνδικαιούχοι οι Terra Nova ΕΠΕ Περιβαλλοντική – Τεχνική – Συμβουλευτική και η εταιρεία παραγωγής ΧΥΖ.

 Ηλεκτρικές συσκευές που μπορούν να ανακυκλωθούν είναι όλες εκείνες οι συσκευές που μπαίνουν στην πρίζα ή λειτουργούν με μπαταρία, όπως κινητά τηλέφωνα,τηλεοράσεις,βίντεος, κουζίνες,ψυγεία κτλ

 Για τα χαρακτηριστικά του  προγράμματος  και τις δυνατότητες του μίλησε το mypreveza.gr ο Διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός-Μηχανικός Υπολογιστών και εκπρόσωπος της Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε κ. Μαυρίδης Γεώργιος.

 Ο κ. Μαυρίδης χαρακτήρισε το infocycle ως ένα συλλογικό πρόγραμμα, γιατί συμμετέχουν περισσότερες από μία εταιρίες, και μια εναλλακτική διαχείριση, καθώς η όλη διαδικασία δεν γίνεται με τον τρόπο που οι περισσότεροι ίσως φαντάζονται,απόρριψης σε χωματερές οι ΧΥΤΑ, αλλά ορθή περιβαλλοντική διαχείριση σε αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις.

 “Ο σκοπός της ανακύκλωσης συσκευών είναι διττός. Αφενός η απορρύπανση και αφετέρου η επαναχρησιμοποίηση των υλικών (κλασμάτων) που προκύπτουν. Συνεπώς στόχος όταν ανακυκλώνεται μία τηλεόραση, είναι πρώτα να φύγουν όλες οι βλαβερές ουσίες, ο μόλυβδος, ο φώσφορος και μετά το υλικό, το γυαλί, το πλαστικό ή ο χαλκός που θα προκύψει να μπορέσουν να προωθηθούν ως πρώτες ύλες για καινούργιες κατασκευές, είτε αυτό είναι ηλεκτρική συσκευή, είτε μία καρέκλα.”δήλωσε ο κ. Μαυρίδης.

 Είναι λοιπόν μία πολύ καλή ευκαιρία να ξεφορτωθείτε ότι άχρηστη ηλεκτρική συσκευή πιάνει χώρο στο σπίτι σας μέσα από το πρόγραμμα infocycle που βρίσκεται και σήμερα στην Πρέβεζα με την δυνατότητα να λάβετε μέρος σε μία κλήρωση για 2 ποδήλατα απαντώντας απλά σε 3 ερωτήσεις.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στους ρυθμούς του Preveza Jazz Festival από χθες η πόλη

27/05/2022, 7:18 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Βενζινάδικο στην Πρέβεζα “έφαγε” πρόστιμο για αθέμιτη κερδοφορία

27/05/2022, 7:09 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Έγκριση χρηματοδότησης νέας πλατείας στο Καναλάκι

27/05/2022, 6:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Υπηρεσίες ομορφιάς και περιποίησης στα μέλη του ΚΑΠΗ από το Δημόσιο ΙΕΚ Πρέβεζας

27/05/2022, 6:36 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Την Πρέσβη της Αυστρίας υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Πρέβεζας

27/05/2022, 6:30 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Οι μωβ μέδουσες εξαπλώνονται στο Ιόνιο – Έχουν ήδη καταγραφεί στον Αμβρακικό

27/05/2022, 6:25 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites