Νέο κύμα καύσωνα, θα «κάψει» και την Ήπειρο

Κύμα καύσωνα αναμένεται να πλήξει αυτή την εβδομάδα τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι θερμοκρασίες θα αρχίσουν να ανεβαίνουν σταδιακά ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 38 βαθμούς Κελσίου. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Παρασκευή.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Μετεωρολογίας Αριστείδη Μπαρτζώκα, η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου , άνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα καθώς δεν θα πνέουν και άνεμοι.
Ειδικότερα, σήμερα Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και στα πελάγη βόρειοι – βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 38 και κατά τόπους του 39 βαθμούς Κελσίου.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 40 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 Μποφόρ.
Από την Παρασκευή θα σημειωθεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά. Ο καιρός την Παρασκευή και το Σάββατο θα είναι γενικά αίθριος, ενώ τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά. Άρα, οι ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά και οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να αποφεύγουν να κυκλοφορούν τις ώρες υψηλού κινδύνου ενώ θα πρέπει να παραμένουν σε σκιερό μέρος και να καταναλώνουν υγρά και ελαφριά γεύματα.
Παράλληλα, ο κ. Μπαρτζώκας αναφέρθηκε και στις πρόσφατες καταιγίδες σημειώνοντας ότι πρόκειται για ακραία τοπικά φαινόμενα που έχουν να κάνουν με τις συνθήκες όπως διαμορφώνονται από την αυξημένη ζέστη και την υγρασία.
Πρωινά Νέα


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΚΑΙΡΟΣ

Έρχεται χιονιάς και στην Ήπειρο – Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ

19/01/2024, 1:51 μμ

ΚΑΙΡΟΣ

Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Ε.Μ.Υ.

21/11/2023, 12:10 μμ

ΚΑΙΡΟΣ

Χαλάει ο καιρός στην Ήπειρο από σήμερα το βράδυ – Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ

25/10/2023, 11:14 πμ

ΚΑΙΡΟΣ

Έρχεται η κακοκαιρία “PETAR” που θα επηρεάσει και την Ήπειρο

04/08/2023, 12:58 μμ

ΚΑΙΡΟΣ

Στους 50,2 °C η αίσθηση θερμοκρασίας σήμερα στην Πρέβεζα

25/07/2023, 6:34 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΚΑΙΡΟΣ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν την Ήπειρο – Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

14/03/2023, 2:24 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΚΑΙΡΟΣ

Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα – Η Περιφέρεια Ηπείρου εφιστά την αυξημένη προσοχή

10/03/2023, 3:13 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΚΑΙΡΟΣ

‘Ηπειρος : Έρχονται χιόνια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο – Επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την ΕΜΥ

25/01/2023, 2:28 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites