“Καυτή” επιστολή της Ανοιχτής Συνέλευσης Πολιτών προς τον Δήμαρχο Πρέβεζας

Μία επιστολή η οποία καταλογίζει στον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαϊλη της ευθύνες του ως πρώτου πολίτη της πόλης απέστειλε η ανοιχτή συνέλευση πολιτών για την διάσωση της Κυανής Ακτής.Επειδή η επιστολή τα λέει όλα σας την παραθέτουμε χωρίς σχόλια!

Κύριε Δήμαρχε

Έχουν περάσει οχτώ (8) μήνες από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο συζητήθηκε το θέμα της μελέτης διαμόρφωσης της Κυανής Ακτής και του Παντοκράτορα. Αποφασίσθηκε από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων και των φορέων που συμμετείχαν, η έγκριση μιας σειράς τροποποιητικών προτάσεων για το παραπάνω έργο, που θα καθιστούσαν στην τελική του μορφή, πιο λειτουργικό για τους χρήστες, περιβαλλοντικά ανεκτό, αισθητικά πιο εύπεπτο και κυρίως απέναντι στους νόμους και τις διατάξεις λιγότερο διάτρητο και εκτεθειμένο. Οι προτάσεις αυτές μέσω των υπηρεσιών σας στάλθηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού και στο τμήμα του ΕΟΤ για έγκριση και ενσωμάτωση στη μελέτη εφαρμογής.

Στο διάστημα των οχτώ (8) μηνών καμία επίσημη και υπεύθυνη ενημέρωση δεν υπήρχε από εσάς και τις υπηρεσίες σας, ούτε προς το Δημοτικό Συμβούλιο  ούτε και προς τους δημότες σας, για το σοβαρότατο αυτό θέμα που απασχολεί την κοινή γνώμη της πόλης μας και κρατά σε μαρασμό και απαξίωση το πιο όμορφο κομμάτι του δήμου μας. Η πλήρης και ακριβής ενημέρωση των πολιτών από μέρους σας για κάθε θέμα του δήμου είναι πρωταρχικό καθήκον σας.
Έτσι θα είστε ικανοποιημένος, ως πρώτος πολίτης της πόλης, ότι οι συμπολίτες σας αποκτώντας ΓΝΩΣΗ στα θέματα που τους αφορούν, θα δικαιούνται και ΓΝΩΜΗΣ. Επί πλέον θα είστε και συνεπής προς τον όρκο που δώσατε κατά την ανάληψη των καθηκόντων σας, να υπηρετείτε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και την ΑΛΗΘΕΙΑ που δεν είναι απλές λέξεις, αλλά στάση και τρόπος ζωής.

Σας προτρέπουμε με δική σας πρωτοβουλία, να θέσετε το θέμα σε ένα από τα αμέσως επόμενα Δημοτικά Συμβούλια για να ενημερώσετε υπεύθυνα και διεξοδικά τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους φορείς και τους πολίτες σε ποιο στάδιο υλοποίησης βρίσκεται το έργο, γιατί μήνες τώρα, δεν γίνονται εργασίες και ποια η τύχη των αλλαγών που προτάθηκαν. Συγχρόνως να παρουσιάσετε δημόσια ολόκληρη τη σχετική αλληλογραφία, τα τροποποιητικά σχέδια των προτάσεων, τις αδειοδοτήσεις κλπ.

Κύριε Δήμαρχε,

Δυστυχώς οι περιοχές της Κυανής Ακτής και του Παντοκράτορα, το καλοκαίρι που διανύουμε, παρουσιάζουν την πιο επώδυνη εικόνα από τότε που η φύση και ο άνθρωπος τις διαμόρφωσαν.
Αυτό δεν τιμά κανένα μας και περισσότερο τη δημοτική αρχή που προΐσταστε.
Το για τόσους μήνες πάγωμα των εργασιών στις δύο αυτές ξεχωριστές περιοχές, πάγωμα που ήταν αποτέλεσμα της παραποίησης στοιχείων της μελέτης, των μη σύννομων κατασκευών της συστηματικής διαστρέβλωσης της αλήθειας κυρίως από μεριάς των υπηρεσιών σας, δεν αφαιρεί την υποχρέωσή σας για μικρές αλλά θεραπευτικές παρεμβάσεις εν όψη καλοκαιριού σ’ αυτούς τους προικισμένους από τη φύση τόπους, αλλά βάναυσα κακοποιημένους από τους «ηγήτορες» τους.
Τέτοιες θα ήταν:
Μια προσωρινή, αλλά καλαίσθητη ξύλινη περίφραξη – σήμανση των ορίων του δάσους για να μην το καταπατούν με τα αυτοκίνητά τους οι ασυνείδητοι οδηγοί.
Μερικοί κάδοι σκουπιδιών επί πλέον αλλά συγχρόνως και η συνεχής καθαριότητα και αποκομιδή των σκουπιδιών της περιοχής.
Μια μικρή αύξηση του αριθμού των καμπίνων και τοποθέτηση σ’ αυτές και τα ντους ενός ξύλινου δαπέδου θα ήταν σημάδια νοικοκυροσύνης.
Η απομάκρυνση του οδοστρωτήρα θα ήταν πιο ωφέλιμη για το τοπίο από ότι η αποκρουστική παρουσία του.
Η διαχείριση των στάσιμων νερών στα δύο ρέματα που διασχίζουν το άλσος και είναι ανθυγιεινές εστίες θα έπρεπε να προβληματίσουν εσάς και την υπηρεσία δημόσιας υγείας.
Το τμήμα του δρόμου που διέρχεται από το περιαστικό δάσος, θα μπορούσε να μονοδρομηθεί από τώρα, μια και υπάρχει γι αυτό απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Με τη λειτουργία του ως μονόδρομος θα μπορούσε να επιτρέπεται η στάθμευση των αυτοκινήτων στην μία πλευρά του δρόμου. Τώρα το κομμάτι αυτό της κυκλοφορίας μέσα στο περιαστικό δάσος είναι μια τεράστια και εγκληματική παραβίαση του ΚΟΚ την οποία υποθάλπει η δική σας αδιαφορία και η συνεχής αβλεψία της τροχαίας. Και αν συμβεί κάτι, θα έχετε το σθένος να αναλάβετε τις ευθύνες;
Οι πέτρες που έχουν διασκορπιστεί από τον εργολάβο σε όλη σχεδόν την επιφάνεια του δασυλλίου προς τη θάλασσα αποτελούν περιβαλλοντική και αισθητική ύβρη και θέλουμε να πιστεύουμε ότι εαν το έργο στο τμήμα της Κυανής Ακτής δεν συνεχισθεί θα απομακρυνθούν άμεσα με δική σας πρωτοβουλία και απόφαση.
Το δημοτικό τραινάκι θα ήταν μια «παραμυθένια» οικολογική λύση και συγχρόνως κοινωνική προσφορά, για τη μεταφορά των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών από την πόλη στην Κυανή Ακτή, με ένα μικροαντίτιμο που θα κάλυπτε και τα έξοδα λειτουργίας του.
Τέλος, στο τραγικά διαμορφωμένο και εγκαταλειμμένο τμήμα του Παντοκράτορα, ένας άμεσος καθαρισμός από τα ξερά χόρτα και τους θάμνους θα εύρισκε και το δημαρχείο σας σύννομο με την ανακοίνωση και το νόμο που πριν από λίγο καιρό δημοσιεύσατε στα ΜΜΕ για την αποψίλωση των ιδιωτικών και δημόσιων χώρων σαν προληπτικό μέτρο προστασίας από κίνδυνο πυρκαγιάς.

Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Το τμήμα της επιστολής μας που απευθύνεται προς τον κύριο Δήμαρχο, περιγράφει υπαρκτές καταστάσεις υποβάθμισης δύο «απροστάτευτων» περιοχών της πόλης μας και θέτει ουσιαστικά ερωτήματα για ένα έργο δύο εκατομμυρίων (2.000.000) ευρώ, που σε ένα δήμο συγκροτημένο και ευαίσθητο στην ενημέρωση των πολιτών έπρεπε προ πολλού να έχουν απαντηθεί.
Οχτώ (8) μήνες τώρα το έργο βρίσκεται στο ημίφως για να μην πούμε στο σκοτάδι και έχει δημιουργήσει μια διαλυτική κατάσταση σε δύο πολύτιμους για την κοινωνία και την εικόνα της πόλης δημόσιους χώρους και κανένας δεν δικαιούται να μένει αδιάφορος.

Η ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ είναι δικαίωμα των πολιτών και καθήκον των θεσμών.
ΑΠΑΙΤΕΙΣΤΕ την στο όνομα των δημοτών που εκπροσωπείτε.

Κύριε Δήμαρχε, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Πρέπει επίσης άμεσα να συνταχτεί δασική διαχειριστική μελέτη για το περιαστικό δάσος της Κυανής Ακτής με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών.
Επείγει επίσης και η εκπόνηση μελέτης προστασίας της ακτής (ακτομηχανική) από το μνημείο του Ναύτη ως τον Πανοκράτορα, εάν δεν θέλετε το μέλλον αυτής της περιοχής να είναι ήδη παρελθόν.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΑΝΗΣ ΑΚΤΗΣ   


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites