Πόλη του Ποδηλάτου η Πρέβεζα-Eurovelo και Ιόνια Διαδρομή το επισφραγίζουν!

Στην πόλη της Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015 η πρώτη επίσημη παρουσίαση του έργου EuroVelo. Η παρουσίαση ξεκίνησε στις 7.30 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας  και ήταν μία συνδιογάνωση της Μ.Κ.Ο ¨Αντιγόνη΅ η οποία αποτελεί υπεύθυνο φορέα για το Eurovelo  route  8 στην Ελλάδα , σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα και τον Δήμο Πρέβεζας.

Το Eurovelo  είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών (ECF), και το οποίο αποτελείται σήμερα από 14 διαδρομές και προβλέπεται ότι το δίκτυο θα έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλης και ο Αντιπεριφερειάρχης για Θέματα Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Περικλής Βασιλάκης, ο οποίος μετέφερε και τον χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου. Ο κ. Ιωάννου μιλά για την προσπάθεια της Περιφερειακής ενότητας να υλοποιήσει την Ιόνια Διαδρομή ποδηλάτου στην Πρέβεζα και δήλωσε ότι είναι υποστηρικτής σε κάθε προσπάθεια, εξαίροντας το έργο eyrovelo.

Την παρουσίαση του προγράμματος και τον συντονισμό της συζήτησης έκανε ο Οδυσσέας Σαββόπουλος ειδικός  σύμβουλος και ξεναγός Ποδηλατικού Τουρισμού και επιστημονικός συνεργάτης της  ΅Αντιγόνης¨ ο οποίος ανέλυσε τις προοπτικές ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού, τους στόχους αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα την Ελλάδα διασχίζουν 3 θεωρητικές ποδηλατικές διαδρομές Eurovelo και αυτή που παρουσιάστηκε στην Πρέβεζα  είναι η ΕV8, η Μεσογειακή Οδός, μήκους 5.388 χλμ., που ξεκινά από το Καντίζ της Ανδαλουσίας στην Ισπανία και καταλήγει μέσω Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Μεσολογγίου και Κορίνθου στην Αθήνα.
Η ανάπτυξη της διαδρομής με την κατάλληλη σήμανση, η εκπόνηση μελετών και υλοποίησης έργων που θα καθιστούν τη διαδρομή ασφαλή και ελκυστική, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου και των επιχειρηματιών του τουρισμού σχετικά με την έννοια “cyclists friendly” (φιλικές για τον ποδηλάτη επιχειρήσεις), είναι οι κύριοι στόχοι.
Το EuroVelo μπορεί να προσφέρει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 5 δις € κάθε χρόνο στην οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσφέροντας ένα ποιοτικό και βιώσιμο τουριστικό προϊόν.
Ο Ποδηλατικός Τουρισμός, είτε με τη μορφή ανάπτυξης τουριστικών πακέτων, είτε με την προσέλκυση ποδηλατών επισκεπτών, μπορεί να συμβάλλει με πολύ δυναμικό τρόπο στη βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών και των επιχειρήσεων που διασχίζει η διαδρομή 8, αλλά και των περιοχών που συνδέονται  με αυτήν.
Στην φιλοσοφία και τους στόχους της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών είναι, επίσης, και η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2 emissions) και γι’ αυτό, πέρα από τη διάδοση και ανάπτυξη του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης και ταξιδιού, προωθεί και στηρίζει τον συνδυασμό του ποδηλατο-τουρισμού με τη χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (πλοία, τραίνα, λεωφορεία, αεροπλάνα).

Το παρόν στην παρουσίαση έδωσαν αρκετοί λάτρεις του ποδηλάτου, όπως ο εκπρόσωπος των φίλων ποδηλάτου Πρέβεζας κ. Σπύρος Κανιώρης.

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites